Darbe planı yapan 13 kişi kıskıvrak yakalandı

Darbe planı yapan 13 kişi kıskıvrak yakalandı
Venezuela'da ülkeye sızmaya çalışan ve darbe planladığı iddia edilen 13 kişi yakalandı. Yakalanan isimlerden birinin daha önce ABD Başkanı Donald Trump'ın güvenlik biriminde çalıştığı iddia edildi.

Venezuela'da silahlı eylem ve darbe girişimi için pazar gününden bu yana ülkeye sızmaya çalışan 13 kişi yapılan operasyonlarla gözaltına alındı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, operasyonlara ilişkin "Şu ana kadar saldırı girişimlerine karışan 13 teröristi yakaladık, güvenlik güçleri, planlarını gerçekleştirmek için hazırladıkları savaş malzemelerini ele geçirdi. ABD hükümetinin, bu başarısız saldırı için ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesini (DEA) görevlendirdiğini ve SilverCorp adlı özel şirketin bu operasyonu planladığını öğrendik." ifadelerini kullandı.

Maduro, yakalananlar arasında Luke Alexander Denman ve Airan Berry isimli iki ABD'linin olduğunu ve bu kişilerden birinin daha önce ABD Başkanı Donald Trump'ın güvenlik biriminde çalıştığını açıkladığını söyleyerek, bu kişilerin pasaportları, kimlikleri ve SilverCorp şirketi kartlarını gösterdi.

İlgili Haberler