Darüşşafaka sınavları 29 Mayıs'ta

Darüşşafaka sınavları 29 Mayıs'ta
Annesi ya da babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na giriş sınavı, bu yıl 29 Mayıs'ta Türkiye'nin 31 ilinde düzenlenecek.

İlkokul 4''üncü sınıf öğrencilerinin katılabildiği sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek. Başvurular 23 Mayıs''ta sonlanacak.

SINAV YERİNE ULAŞIM DESTEĞİ
Her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılayan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, sınav merkezlerine çevre il ya da ilçelerden gelecek maddi durumu yetersiz öğrenci ve velilerin ulaşım gideri için de destek veriyor. Sınava başvurmak isteyen öğrencilerin; T.C. vatandaşı olması, annesinin ya da babasının hayatta olmaması, ailenin maddi durumunun kolej düzeyinde eğitime yeterli olmaması, 2011 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4''üncü sınıf öğrencisi olması şartlarını taşıması gerekiyor.