Tam otel yapılacak yerde sıkıştırılmış torpil bulundu

Tam otel yapılacak yerde sıkıştırılmış torpil bulundu
Ülkemizde yaklaşık 5 gündür devam eden orman yangınlarına müdahale devam ederken Datça’dan gelen bir görüntü dehşete düşürdü. Deniz kenarında muhteşem bir manzaraya sahip olan alanda sıkıştırılmış baruttan yapılan torpiller bulundu. Skandal anlar sosyal medyada paylaşıldı.

YENİÇAĞ- HABER MERKEZİ

Türkiye çıkan orman yangınları ciğerlerimiz yakmaya devam ediyor. Muğla''nın Datça ilçesinde sosyal medyada paylaşılan bir görüntü tüyler ürpertti.

Videoda vatandaşların deniz kenarında tam bir otellik alanda her beş on metrede sıkıştırılmış baruttan yapılmış torpillerin buluduğu yer alıyor.

Deniz kenarına yakın bir alanda çam ağaçlarının yer aldığı bir alanda torpiller bulundu. Bu alanların kesilmesi yasak ve çıkan yangın sonucu imara açılması ihtimalleri yer alıyor.

Türkiye''nin dört bir yanında orman yangınları sürerken tam da yangınların başladığı güne denk gelen bir kanunla orman alanlarındaki yapılaşma tasarrufunun Orman Bakanlığından alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisine verilmişti. Kararın tartışıldığı ve orman yangınların devam ettiği bu günlerde ortaya çıkan görüntü dikkat çekti. 

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi Vedat Yenerer sosyal medya hesabından paylaştığı videoya “Bugün Datça Aktur bölgesinde araziye çıkan dostlarım her beş on metrede sıkıştırılmış baruttan yapılmış torpillerden onlarcasını buldu. Bunları kim, neden atmış olabilir?” notunu düştü.

TORPİLLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Muğla''nın Datça ilçesindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan ve kısa sürede söndürülen yangınla ilgili jandarmanın sabotaj şüphesiyle başlattığı soruşturma tamamlandı. Yangın alanında çalılıklar arasında bulunan 3 torpilin, oyun oynayan çocuklara ait olduğu belirlendi. Jandarma, yaşları 9 ile 10 arasında değişen 4 çocuğu gözlem altına aldı.

Pedagog eşliğinde, çocukların ifadelerine başvuruldu. İfadelerde çocukların, yangın çıkarmak için değil oyun amacıyla torpilleri bölgeye götürdükleri ortaya çıktı. Çocuklar, jandarmadaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Ayrıca çocukların aileleri bilgilendirilip, gerekli uyarılar yapıldı.

İlgili Haberler