Davutoğlu, eski HDP’li ismi partisine davet etti

Davutoğlu, eski HDP’li ismi partisine davet etti
Yeni parti çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski HDP’li vekil Altan Tan’ı partisine katılmaya çağırdı. Davutoğlu ile görüşen Tan’ın daveti şimdilik kabul etmediği öğrenildi.

Yeni parti çalışmalarını sürdüren Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Bakan Ali Babacan rotasını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki eski vekillere çevirdi. Ahmet Davutoğlu’nun görüştüğü isimlere açık davet götürdüğü öğrenilirken, Ali Babacan’ın sadece görüş alışverişi yaptığı öğrenildi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Ferit Aslan’ın haberine göre, Babacan ve Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinde AKP’li ve HDP’li eski vekillerle temasa geçiyor.

Diyarbakır, Ağrı, Adıyaman, Batman, Muş ve Şırnak’ta daha önce AKP il başkanlığı yapmış siyasetçilerin Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği ve partide yer alacakları öğrenildi.

ALTAN TAN, DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

HDP eski Milletvekili ve son seçimde Saadet Partisi’nden İstanbul adayı olan Altan Tan, Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Görüşmede, Altan Tan’a yeni parti için davet yapıldığı, ancak Tan’ın yeni kurulacak partinin Güneydoğu ve dış politikası başta olmak üzere bazı konuların netliğe kavuşması için davete “nezaketen şimdilik evet demediği” yanıtı verdiği öğrenildi.

Şimdiye kadar Ali Babacan ile bir irtibat kurmadığı öğrenilen Tan’ın, Babacan’ın kurmaylarından Nihat Ergün ile de görüştüğü ve oradaki görüşmenin partiye davet şeklinden ziyade bir görüş alışverişi şeklinde geçtiği öğrenildi.