Davutoğlu grubu "MHP eleştirisi" üzerinden harekete geçti!

Davutoğlu grubu "MHP eleştirisi" üzerinden harekete geçti!
AKP'de 4 dönem milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapan Ayhan Sefer Üstün, partisinin MHP ile ittifakını ve başkanlık sisteminin eleştirdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen ve AKP'de genel başkan yardımcılığı ile 4 dönem milletvekilliği yapan Ayhan Sefer Üstün, Çağlar Cilara'nın YouTube kanalına konuk oldu. Üstün burada yaptığı açıklamada, partisinin MHP ile ittifakına ilişkin çarpıcı ifadelerde bulundu.

Kendisi için en büyük sıkıntının AKP'nin MHP ile ittifakı olduğunu belirten Üstün, AKP'nin demokrat yapısının MHP ile ittifak yüzünden bozulduğunu öne sürerek, ittifakı eleştirdi.

"MHP'NİN BİZE FAYDASI YOK"

MHP'nin, AKP'nin mayasını bozduğunu ileri süren Üstün, "MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor" dedi.

"UCUBE SİSTEM"

Ayhan Sefer Üstün, Türkiye'de uygulanan başkanlık sistemine ise 'ucube sistem' benzetmesi yaparak ağır eleştirilerde bulundu. Üstün, "Ucube parlamenter sistemden kaçalım derken başka bir ucube sisteme yakalandık. Burada kuvvetler ayrılığının olmadığı, parlamentonun iyice güdükleştiği bir sistemle karşı karşıyayız, bu sistem başkanlık sistemi değil" diye konuştu.

Ayhan Sefer Üstün, o dönemde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 18 sayfalık itiraz metnini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığını da sözlerine ekledi.