Davutoğlu'nun partisinde olacağı söylenen Dinçer'den açıklama geldi

Davutoğlu'nun partisinde olacağı söylenen Dinçer'den açıklama geldi
Yeni parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alacağı söylenen AKP'li eski bakan Ömer Dinçer'den açıklama geldi. Dinçer, "Siyaset defterini kapattım" açıklamasında bulundu.

Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı iddia edilen yeni parti ile ilgili kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın yerel seçim sonuçlarının ardından yeni parti hazırlıklarını yavaşlattığı ifade edilirken Ahmet Davutoğlu cephesinde hareketli günler yaşanıyor.

Ahmet Davutoğlu, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar yeni partinin yakında kurulacağına işaret olarak yorumlandı. Davutoğlu'nun yeni parti kuracağı ile ilgili kulis bilgilerini aktaran Yeni Şafak gazetesi yazarı Hasan Öztürk, AKP'de bir dönem bakanlıkta yapan Ömer Dinçer'in Davutoğlu'nun ekibinde olduğunu yazmıştı. Öztürk, Dinçer'in kendisine yönelik dolaylı yollarla aktardığı cevabını köşesine taşıdı.

"SİYASET DEFTERİNİ KAPATTIM"

Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

"16 Nisan’da bu köşede "İki partiden ilki iki ay içinde tabelasını asacak" başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazıda, Sayın Ahmet Davutoğlu ile Sayın Abdullah Gül’ün "yılan hikayesi"ne dönen "Parti kurma çalışmaları"na ilişkin son öğrendiklerimiz vardı.

Yazının bir bölümünde, şu ifadelere de yer vermiştim, "İki parti dedik ya bunlardan birincisi, eski Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başını çektiği eski bakanlardan Ömer Dinçer gibi isimlerin de içinde bulunduğu grup."

Bu ifadelerime Ömer Dinçer Bey’den dolaylı bir cevap geldi. İkimizin de ortak dostu olan bir büyüğümüzü arayıp, şöyle demiş, “Ahmet Davutoğlu ile komşu olduğumuz için parti kurma çalışmalarında ismim birlikte anılıyor. Ama ben siyaset defterini kapattım."

Dahası da var ama "beyan esastır" diyerek Sayın Dinçer’in gönderdiği mesajı "şimdilik"doğru kabul ediyorum."

İlgili Haberler