Demirtaş, Barzani’den destek istedi

Demirtaş, Barzani’den destek istedi
TSK'nın operasyonlarıyla iyice köşeye sıkışan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Demirtaş, Erbil'de görüştüğü Peşmerge Başı Mesud Barzani'den Türkiye'deki barış sürecinin yeniden başlatılması için destek istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çarşamba günü Erbil’de Peşmerge Başı Mesud Barzani ile bir araya geldi. Erbil’den yayın yapan ve Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’ın haberine göre Demirtaş, Türkiye’de barış sürecinin yeniden başlatılması için Barzani’den destek istedi. Barzani’nin ise bu konuda üstüne düşen rolü oynamaya hazır olduğunu belirttiği kaydedildi.

DEMİRTAŞ: "ABİ OLARAK DESTEK BEKLİYORUZ”

Barzani’nin ‘kardeşim’ diye hitap ettiği Demirtaş, “Barzani’nin barış sürecinin yeniden başlaması için ciddi çaba sarfederek, bir abi olarak taraflar arasındaki diyaloğu desteklemesini bekliyoruz. Çünkü sizin göstereceğini rol önemli bir etki yaratacaktır” diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yayınladığı yazılı basın açıklamasında, çözüm sürecine vurgu yapmıştı.

Açıklamada, PKK’yı terör örgütü olarak tanıyan ve örgütün eylemlerini kınayan Biden’ın politik diyalog yoluna dönülerek tüm Türk halkının barış içinde yaşamasını umduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler