Demokrat Parti’li Ayfer Yılmaz: “Bu seçimin adı demokrasidir”

Demokrat Parti’li Ayfer Yılmaz: “Bu seçimin adı demokrasidir”
İYİ Parti’nin de desteklediği Demokrat Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, “Bu seçimin adı demokrasidir. Ya demokrasi kazanacaktır ya da Mersin’den başlayarak bütün demokrasi sorgulanacaktır” diye konuştu.

İYİ Parti ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın desteklediği Demokrat Partili Ayfer Yılmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basın toplantısında, Burhanettin Kocamaz ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı da Yılmaz’a eşlik etti.

“MERSİNLİLERİN SEÇME HAKKI ELLERİNDEN ALINDI”

Kurulan kumpas ile Burhanettin Kocamaz’ın seçim dışı bırakıldığını hatırlatan Yılmaz, “Demokrasi ülkemizde son zamanlarda, sadece sandık demokrasisi olarak algılanmaya başlandı. Bir adım daha atıldı, sandık demokrasisine de engel… (Mersin) Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın 5 yıldır yaptığı hizmetlerin karşılığında ve devam edeceği projelerde, halkının da desteğini almışken, önü akıl almaz bir şekilde belli ki bir üst akılla engellendi. Bu nedir? Bir insanın elinden seçilme hakkının alınmasıdır. İkinci taraftan da Mersinlilerin seçme hakkının elinden alınmasıdır. Demek ki, bu seçimin adı demokrasidir. Ya demokrasi kazanacaktır ya da Mersin’den başlayarak bütün demokrasi sorgulanacaktır” diye konuştu.

“BİZ BU DÖVİZİ NEREDEN BULACAĞIZ?”

Geçmiş hükümetlerde Ekonomi Bakanlığı görevin de bulunan Ayfer Yılmaz, gümrük vergisiz patates ithalatı hakkında ise şu açıklamaları yaptı: “Biz bu dövizi nereden bulacağız? Döviz kendimizin değil. Borçlanarak aldığımız para ile patates soğan alırsak bize lazım olan sanayi için teknolojiyi ne ile satın alacağız?"

“SIFIR GÜMRÜK ÜRETİCİNİZİN REKABETİNİ DÜŞÜRÜR”

“Biz sürdürülebilir bir üretim yapmıyoruz. Nereden belli? Patatesi ithal ediyoruz. Hem de gümrükleri indirdik. Gelecek sene gümrükleri indirdiğiniz patates fiyatı ile bugün yaptığınız bunca mazot zammı, gübre zammı ile bunu nereye götüreceksiniz? Sıfır gümrükle ithal ederseniz, üreticinizin rekabeti kalkar. Onun için bir silsile içinde akıllı yönetime ihtiyacımız var. Bunu da desteklerle, üreticimizi güçlendirerek, sosyal dokuyu değiştirmemiz için beledimiz; eğitmek, fideleri vermek, yeni ürünlerle tanıştırmak için başlattığı projeleri sürdürecektir.”