Demokratım diyen Melih Bulu'dan öğrencilere tehdit. 70 akademisyen Danıştay'a başvurmuştu

Demokratım diyen Melih Bulu'dan öğrencilere tehdit. 70 akademisyen Danıştay'a başvurmuştu
Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu’yu protesto etmek amacıyla öğrenciler tarafından rektörlük tabelasının yerine kayyumluk yazısı asılmıştı. Bu yazı güvenlik görevlileri tarafından kaldırılırken tabelanın yanına disiplin yönetmeliği maddelerini yer aldığı bir kağıt yapıştırıldı. Önceki günde Melih Bulu’nun rektör atamasının hukuksuz olduğunu iddia eden 70 akademisyen Danıştay’da dava açmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör Melih Bulu öğrenciler tarafından protesto edilmiş ve “rektörlük” tabelasının yerine “kayyumluk” yazısı asılmıştı. Güvenlik görevlileri bu yazıyı sökerken tabelanın yanına disiplin yönetmeliğinden maddelerin yer aldığı bir kağıt yapıştırdı.

Kağıtta, belirlenen yerler dışına asılan afişlerin uyarı, izinsiz bildiri ve afiş dağıtımının kınama; izinsiz toplantıların ise uzaklaştırma ile cezalandırılacağı vurgulandı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’yu rektör atamasının hukuksuz olduğunu iddia eden 70 akademisyen Danıştay’da dava açtı. Hocalar, atama kararnamesinin iptalini talep etmişti.