Deniz Çoban: Hakem kırmızı kartı ve penaltıyı vermedi

Deniz Çoban: Hakem kırmızı kartı ve penaltıyı vermedi
Galatasaray'ın Malatyaspor'la dün akşam oynadığı maçı yöneten Kürşad Filiz, geçer not alamadı. Deniz Çoban, Filiz'in kırmızı kart ve penaltıyı vermediğini belirtti

Galatasaray-Malatyaspor maçının hakemi Kürşad Filiz''in verdiği ve vermediği kararlar tartışılırken, Deniz Çoban iki pozisyon üzerinde durdu.

Beinsports''taki programda pozisyonları değerlendiren Filiz, Babel''in rakibinin ayak bileğine bastığı pozisyonla ilgili olarak şunları söyledi:

"Daha Süper Lig''de 6. maçını yöneten Kürşad Filiz kendince bir kurnazlığın içine giriyor. Yardımcı hakemin kulağına, "Ben burada elle oynama çaldım ama Babel de hiç masum değil, ben buna sarı kart göstereyim diyerek kart veriyor. Bir kere dürüst değil. Hakemin görmediği pozisyonun kırmızı kart olması lazım. Kramponun vidaları bilekten üst tarafa geliyor, hız, şiddet var. Yaralayıcı bir hamle. Tek bir kriter temas anında Babel''in ayağını hemen dizden bükmeye çalışmasıyla iyi niyet göstermesi belki hafifletir ama bence direkt kırmızı kart. Daha buraların hakemi olmadığını gösteriyor Kürşad Filiz."

Çoban, Malatyaspor ceza alanı içindeki Halil-Campi pozisyonu için de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hakemin yorumuna saygı duyuyorum fakat Campi''nin adil bir mücadelede olmadığını, yerdeki topa rağmen Halil''le omuz omuza mücadele bile değil direkt göğsüne doğru bir hamleyle oyuncuyu ittiğini ve toptan uzaklaştırdığını düşünüyorum. Penaltı kararı verilse daha doğru olurdu bence. Hakem, oyuncunun kendisini kolay yere bıraktığını düşünüp vermeyebilir, saygı duyuyorum."