Denizli'de sahte plaka ile yasağı delen şahsa 7 bin 500 TL ceza

Denizli'de sahte plaka ile yasağı delen şahsa 7 bin 500 TL ceza
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen olayda sahte plaka ile sahte plaka ile sokağa çıkma yasağını delen şahsa 7 bin 500 TL para cezası verildi.

 

Olay, saat 17.30 sıralarında Mustafa Alper Caddesi'nde meydana geldi. Polis, sokağa çıkma yasağına uymayan Serkan G.'nin kullandığı 20 ES 245 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, otomobiliyle kaçmaya başladı. Polis ekipleri ile kaçan sürücü arasında kovalamaca yaşandı. Bir süre polislerden kaçan Serkan G., daha sonra otomobili bir sokağın ortasında bırakıp, koşarak kaçtı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Otomobilde inceleme yapan polis ekipleri, plakanın sahte olduğunu belirledi. Serkan G. kısa süre sonra otomobilinin yanına geri döndü. Ehliyetine 2 ay süreyle el konulan Serkan G’ye, sahte plakalı araç kullanmak ve sokağa çıkma yasağını ihlal etmek suçlarından toplam 7 bin 542 TL ceza kesildi.

yasagi-delen-sahte-plakali-otomobilin-surucusune-7-bin-500-tl-ceza-7365-dhaphoto2.jpg

"ÇALIŞTIĞIM İÇİN ÇIKMAK ZORUNDA KALDIM" 

Otomobilin kendisine ait olmadığını, cam balkon firmasında çalıştığı için sokağa çıktığını ileri süren Serkan G., "Otomobilin plakasının sahte olup olmadığını bilmiyorum. Cezayı yedik yapacak bir şey yok. Otomobili ben kullanıyordum. 'Dur' uyarılarını da fark etmedim. Fark etseydim dururdum. Çalıştığım için sokağa çıkmak zorunda kaldım" dedi.

Otomobil, polisin işlemlerinin ardından çekiciyle otoparka götürüldü.