Deprem Profesörü Ahmet Ercan Saray'ın uykusunu kaçıracak bir açıklama daha yaptı

Deprem Profesörü Ahmet Ercan Saray'ın uykusunu kaçıracak bir açıklama daha yaptı
Jeofizik Yüksek Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından çarpıcı ifadeler kullandı. “Siyasiler beyzade, yoksul halk depremzede” diyen Ercan, “Bir uğursuzluk çöktü ki ülkeme, gün ola hiç karanlık olmasın” ifadesini kullandı.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana depremden sele, çığdan maden göçüğüne, tren kazalarından heyelanlara çok sayıda felaket yaşandı. Ancak bu felaketlerde daha çok, felaketler öncesi alınmayan önlemler ve müdahaledeki yetersizlikler konuşuldu. Günlerdir ormanlarımızı saran yangınlarda gündeme gelen uçak krizi, beklenen büyük depremlere rağmen tamamlanmayan kentsel dönüşüm, toplanma alanlarının yetersizliği, “deprem paraları nerede?” tartışmaları… Yaşanan felaketin adı ne olursa olsun değişmeyen tek şey rakamlara sığdırılan insan hayatları.

AKP iktidarının afetlerden sonra uyguladığı politikaları eleştiren Jeofizik Yüksek Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından “Siyasiler BEYZADE, yoksul halk DEPREMZEDE” diyerek dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

“Halk bezgin Mustafa Kemalini arıyor” diyen Ercan’ın Twitter’dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

 “Siyasiler BEYZADE, yoksul halk DEPREMZEDE. Bu çıkar, sömürü, baskı düzeni böyle. Sen değiştirmedikçe gün geçtikçe palazlanır.

Bir uğursuzluk çöktü ki ülkeme, gün ola hiç karanlık olmasın! Her gün bir önceki günü aratır kötülükler silsilesi! Halk bezgin Mustafa Kemalini arıyor! Çaresiz! Çarenin kendi olduğunu bilmeden!”

İlgili Haberler