“Deprem ülkesi Türkiye’de Jeoloji mühendisleri işsiz”

“Deprem ülkesi Türkiye’de Jeoloji mühendisleri işsiz”
Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de 7 bin 700 jeoloji mühendisinin işsiz olduğu açıklandı. CHP’li Şevkin, “Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyduğu mühendisleri taşeron temizlik firmaları üzerinden temin eder hâle düşürülmüştür” dedi.

Son günlerde Türkiye genelinde art arda meydana gelen depremler bazı ülke gerçeklerinin yeniden tartışılmasına neden oldu.

Aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, bir deprem ülkesi olan Türkiye’de jeoloji mühendislerinin işsiz gezdiğini ifade etti. Şevkin, Meclis’teki konuşmasında resmi kayıtlara göre 7 bin 700 jeoloji mühendisinin işsiz olduğunu, gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğunu ifade etti. Şevkin konuşmasının devamında şunları söyledi:

“TRAFİK KAZALARININ BİR SEBEBİ DE MÜHENDİS EKSİKLİĞİ”

“Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyduğu jeoloji mühendislerini taşeron temizlik firmaları üzerinden temin eder hâle düşürülmüştür. Yine, kara yollarında, demir yollarında yaşanan kazalarda jeoloji mühendisi eksikliği görülmektedir. Bir deprem ülkesi olan ülkemizde yerel idarelerin çoğunda jeoloji mühendisi istihdam edilmemektedir. Olası bir depremde zeminden kaynaklı önemli hasarlar, can ve mal kayıplarının yaşanacağı bilinmektedir. Buradan Maliye Bakanına sesleniyorum: Kurumların ihtiyaç duyduğu jeoloji mühendisi kadrolarının önündeki engeller kaldırılmalı ve istihdam mutlaka artırılmalıdır.”