Diyanet'ten sonra bir fetva da İsmailağa Cemaati'nden. Konu depremzede çocuklar

Diyanet'ten sonra bir fetva da İsmailağa Cemaati'nden. Konu depremzede çocuklar
Sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılanan Diyanet'in depremzede çocuklara dair verdiği fetva gündemini korurken, "İsmailağa nete sorun" adlı programda "Depremzede çocukların evlat edinilmesinde bir mahzur var mıdır?" sorusu soruldu.

Depremde ailesini kaybeden ve kaçırıldığı iddia edilen refakatsiz çocukların takibine yönelik halen etkili bir takip sistemi kurulamazken Diyanet, ailelerin evlat edindikleri çocuklara, "Öz evlat gibi davranmasının" doğru olmadığını ve "Evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığını" açıkladı.

Yapılan bu açıklamanın ardından pek çok kesimden yoğun tepkiler geldi. Diyanet''e olan tepkiler devam ederken, depremlerde ailesini kaybeden çocuklara ilişkin "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi" sorusuna Diyanet''ten sonra bir fetva da İsmailağa cemaatinden geldi. 

KORUYUCU AİLE MANTIĞIYLA ALABİLİR

İsmailağa cemaatinin YouTube kanalında "İsmailağa nete sorun" adlı programında "Depremzede çocukların evlat edinilmesinde bir mahzur var mıdır?" sorusu soruldu. Cemaatten bir şahıs ise "Bakmak gayreti içinde onlara tam bir merhamet duygularıyla evlat edinme olarak değil de koruyucu bir aile mantığıyla alabilirler" dedi.

Mahremiyete ilişkin yorumlarda bulunan şahıs, "Bu gerçek anlamda bir evlat olmayacağı için, bu kız çocuğu olması durumunda erkeğe, erkek olması durumunda da bakıcı olan anneye mahremiyette sıkıntı olacaktır belli bir yaştan sonra diğer kardeşleriyle de aralarında bir mahremiyet problemi olacaktır.

Eğer çocuklar henüz 2,5 yaşını doldurmamışsa süt vermek suretiyle bu mahremiyet meselesinin aşılma ihtimali vardır" dedi.

İlgili Haberler