Destek kredisi hem esnafa hem de tüccara verilmeli

Destek kredisi hem esnafa hem de tüccara verilmeli
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, hükümet tarafından açıklanan destek paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, kredi verilirken esnaf ve tüccar arasında ayrım yapıldığına dikkat çekip, buna son verilmesi gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, yeni tip korona virüs salgını sonrası hükümet tarafından açıklanan destek paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirdiği açıklamada kredi verilirken esnaf ile tüccar arasında ayrım yapıldığını belirterek, buna ivedi bir şekilde son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülke ekonomisinin zor bir süreçten geçtiği bugünlerde hiç bir ayrım gözetmeden ekonomik hayatın her kesimindekilere devletin imkânları ölçüsünde destek olması gerektiğini vurgulayan Ahmet Çelik, destek kredisinin hem esnafa hem de tüccara verilmesi gerektiğini ifade etti.

Çelik’in açıklamaları şu şekilde:

Kendisine ait şahıs firması bulunan Sultanbeyli İlçe Başkanımız Özkan Öztürk esnaf olmasına rağmen, kestiği fatura miktarı fazla olduğu için Esnaf ve Sanatkâr Odası'na değil mecburen Ticaret Odası'na kayıtlı. Halk Bankası'na yaptığı 25 bin TL'lik kredi müracaatı Esnaf ve Sanatkâr Odası'nda sicil kaydı bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmiş.

Bu tek başına onun başına gelen bir durum değil. Aynı durumda ve umutları tükenen pek çok kişi bu mağduriyeti yaşamaktadır. Hükümetin ve ilgili bakanlığın hemen harekete geçip, mevzuat gereği Ticaret Odası'na kaydolmak mecburiyetindeki esnafı ve küçük tüccarı ayrım yapmaksızın bu kredilerden yararlandırması, bu haksızlığı ortadan kaldırıp onlar için de can suyu olacaktır.