Destici: Dicle Kalkanı Harekatı yapılmalı

Destici: Dicle Kalkanı Harekatı yapılmalı
BBP lideri Destici, "Dicle Kalkanı Harekatı yapılarak Suriye'nin kuzeyindeki terörist ve ayrılıkçı gruplarla Irak'ın kuzeyindeki ayrılıkçı grupların birleşmesinin önüne geçilmelidir" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dicle Kalkanı Harekatı yapılarak Suriye'nin kuzeyindeki terörist ve ayrılıkçı gruplarla Irak'ın kuzeyindeki ayrılıkçı grupların birleşmesinin ve yardımlaşmasının önüne geçilmelidir." dedi.

Partisinin Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan İstanbul 2. Olağanüstü il Kongresine katılan Destici, Türkiye'nin terörle mücadelede son dönemde kararlı adımlar attığını ve parti olarak bunu desteklerini anlattı.

"Bugün Türkiye terörün tüm unsurlarına karşı, hem dağdaki teröriste, hem ovadakine, hem belediyesine sızmışına, finans kaynaklarına ve bunların hepsine karşı topyekün ciddi ve kararlı mücadele veriyor. Bu mücadeleyi de doğru olduğu için sonuna kadar destekliyoruz ve yanında olduğumuzu bir kere daha buradan haykırıyoruz." diyen Destici, ABD'nin terör örgütlerine verdiği desteği eleştirdi.

Mustafa Destici, "Amerikalılar sözde PKK'nın PYD'nin YPG'nin oluşturduğu kantonların her birinde onar bin tane terörist yetiştiriyor. Bunlara her türlü silahı veriyorlar, ordu haline getiriyorlar. DAEŞ'e IŞİD'e karşı bunları kullanacaklarmış. Niye Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Mehmetçikle yapmıyorsun da PKK, PYD, YPG ile yapıyorsun? Çünkü PKK'nın, PYD'nin kurucu babası Amerika." dedi.<

İlgili Haberler