Destici hangi şehirden aday gösterilecek?

Destici hangi şehirden aday gösterilecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BBP Genel Başkanı Destici'nin bir araya geldiği son görüşmede AKP listesinde seçime girecek olan BBP'nin alacağı vekil sayısı ve şehirler görüşüldü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüşmesinde BBP'ye verilecek milletvekilleri konusunda kesin yerler, kritik durumda olan şehirler ve tabanın motivasyonu için konulacak isimler olarak sıralanan üç formül ele alındı. Destici'nin Ankara'dan aday olmak istediği aktarıldı. 

95 SEÇİMLERİ VURGUSU

Görüşmede ‘üç seçenekli milletvekili adaylığı’nın gündeme geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, BBP’ye verilecek milletvekilleri konusunda kesin yerler, kritik durumda olan şehirler ve BBP tabanının motivasyonu için konulacak isimler olarak sıralanan üç formül ele alındı. AKP ve BBP’nin milletvekili sayısı konusundaki fikirleri dile getirildi. 1995 yılında ANAP listelerinden seçime giren BBP’nin 7 milletvekili çıkardığı hatırlatıldı. Destici’nin ise Ankara veya Eskişehir’den aday gösterilmesi gündeme geldi. Ankara’dan milletvekili adayı olmak isteyen Destici için son kararı Erdoğan verecek. BBP, kampanya süresince kendi bayrağı ve amblemini kullanacak. Bu çerçevede AKP’nin kurumsal çalışmalarında BBP de yer alacak. Erdoğan’ın görüşmede MHP ve BBP ile ortak mitinge sıcak baktığı öğrenildi. Erdoğan’ın ortak miting, kampanya süreci ve seçim çalışmalarıyla ilgili önümüzdeki günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli ile de bir araya gelebileceği öğrenildi.