Destici: Referandumda 'hayır' çıksaydı...

Destici: Referandumda 'hayır' çıksaydı...
BBP lideri Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesini değerlendirdi. Erdoğan'ın Trump karşısında 'dim dik durduğunu' savunan Destici, "referandumda 'hayır' çıksaydı Erdoğan bu kadar dik duramazdı" ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Erzurum İl Başkanlığınca Palandöken ilçesindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine ilişkin, "ABD başkanının yüzüne Sayın Cumhurbaşkanının bunu (Suriye konusu) açık ve net bir şekilde ifade etmiş olmasını takdire şayan bulduğumuzu buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. 16 Nisan referandumunda 'evet' değil de 'hayır' sonucu çıkmış olsaydı Trump'un karşısında bu kadar dik ve sağlam bir duruş ortaya koyamayabilirdi" dedi.

"AB kapısında beklememeliyiz"

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'deki bu sistem değişikliğini beğenmediğini ve onaylamadığını belirten Destici, "Ama milli irade tecelli etmiştir. Dolayısıyla AB bunu kabul etmek zorundadır. Türk milletinin ortaya koyduğu tercihi kabul etmek zorundadır" dedi.

Destici, parti olarak öteden beri AB'ye karşı olduklarına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"AB'nin başından beri bir 'hayal tüneli' olduğunu, Türkiye'nin o kapıda beklememesi gerektiğini ifade ettik. AB üyeliği talebinden vazgeçmeliyiz. Avrupa ile ilişkilerimizi güçlü tutmalıyız. Çünkü biz, hem ekonomik hem de kültürel olarak ve yaşayan milyonlarca vatandaşlarımızdan ötürü Avrupa ile iyi ilişkiler içerisinde dost ülkeler olarak yaşamak zorundayız. AB bir hayal tünelidir. " 

İlgili Haberler