Destici'den, Yeniçağ'a destek

Destici'den, Yeniçağ'a destek
Yeniçağ Gazetesi’ne kurulan kumpasa tepkiler artarak devam ediyor. BBP Genel Başkanı Destici, Yeniçağ’ın susturulma girişimlerine tepki gösterek “şiddetle kınıyorum” açıklaması yaptı.

Hanife AÇIKALIN / Ankara

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniçağ yazarlarının gözaltına alınmasının Yenikapı ruhunu bozduğunu ifade etti. Destici, “FETÖ kapsamında FETÖ ile hiç ilgisi alakası olmayan hatta tam tersi, iktidarda olanlar başta olmak üzere tüm siyasi partiler, bu yapıya karşı iyi niyetli bakarken dahi onların yanlışlarını hatalarını söylemiş, dile getirmiş cesur ülkücü kalemlerin yazarların gazetecilerin dün gözaltına alınmalarını şiddetle kınıyorum” dedi.

Genel Merkez’de dün düzenlediği basın toplantısında gazetemiz yazarlarından Yavuz Selim Demirağ, Servet Avcı, Kürşat Zorlu ve Adnan İslamoğulları’na gözaltı kararı çıkmasına sert tepki gösteren Destici, “Türk milliyetçiliğinden zerre şüphe etmediğimiz yazarların gözaltına alınmasını şiddetle kınıyorum” dedi.

Destici, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir kaçı serbest bırakıldı bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Niçin gözaltına alındılar bunun da kamuoyuna net bir şekilde açıklanması lazım.  Eğer kamuoyunda konuşulan iddialar doğru ise vay bu devletin haline, vay bu adalet sisteminin haline diyorum. Bu arkadaşlar bizim 1980’li yıllardan beri tanıdığımız aynı ocaklarda, aynı partilerde görev yaptığımız yakından tanıdığımız ve kendilerinden Türk milliyetçiliği konusunda zerre kadar şüphe duymadığımız arkadaşlardır. Bugün buraya yapılan haksızlığa ve itibarsızlaştırma operasyonlarına hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor. Ne yapılmak istenmiştir, ne arzulanmıştır. Bu arkadaşlarımıza yapılan itibarsızlaştırma hareketi nasıl telafi edilecektir. Mutlaka bu yanlışı yapanlardan hesap sorulmalıdır. Bir şikâyet dilekçesiyle gözaltı yapacaksın sonra yanlışlık yapmışız diyeceksin.”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal’ın da gözaltı sonrası tutuklanma kararına isyan eden Destici, “Haksız ve adaletsiz uygulamalarda ikinci haksızlık ve adaletsizlik de şudur. İktidar içinde güçlü tanıdıklarınız ve kamuoyu gücünüz varsa size yapılan haksızlık anında fark ediliyor ve düzeltiliyor. Bizim Genel Başkan Yardımcımız Kaptan Kartal Bey de gözaltına alınıyor. Gözaltı kararı gerekçesi 4 gün sonra oluşturuluyor. Asılsız, delilsiz iddialara dayanan bu dilekçe ile de tutuklanıyor. Arkasında kamuoyu desteği ve iktidarda güçlü tanıdığı olmadığı için de tutukluluk hali devam ediyor. Böyle adalet olur mu? Adalet sistemi en çok zayıf ve güçsüz olana lazımdır. Biz özellikle bu haksız operasyonlara karşı iktidarıyla muhalefetiyle karşısında durmalıyız. Yeni mağduriyet alanları oluşmamalıdır” diye konuştu.

ÖZNUR DA GÖZALTILARI ELEŞTİRDİ

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, BBP Türk İslam Dünyası Dış ilişkiler Başkan Yardımcısı Yağız Kızılkaya ve BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay da Yeniçağ Gazetesi Ankara Bürosu’nu ziyaret ederek gözaltılar ile ilgili olarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve Yeniçağ Gazetesi’nin yanındayız mesajını verdi.

Ülkücü hareketin kurulduğu günden bu yana devletin ve demokrasinin yanında durarak darbelerle mücadele ettiğini, her zaman demokrasiye vurgu yaptığını kaydeden Hakkı Öznur, şöyle konuştu:

“Biz darbeler görmüş bir hareket olarak darbecilerin asla yanında olmadık. Ülkücüler her darbe döneminde zulüm gördü. Bu nedenle parti faşizmine ve cemaat faşizmine karşı olduğumuzu her zaman olduğu gibi bugün de yüksek sesle söylüyoruz. Yeniçağ gazetesine yapılanlar tüm Türk milliyetçilerine yapılmıştır. Ülkücüler hiçbir zaman FETÖ’cülerin yanında olmadı tam tersine kararlılıkla mücadele etti. Devleti sinsice kuşatmış, devleti fethetmeye kalkan Gülenist ceberrut yapı ile mücadele etmiş, darbecilerle mücadele etmiş milli ve yerli karakterli ülkücü camiayı bu kategoriye almak kabul edilemez.”