Dev holdingten şok karar. 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Dev holdingten şok karar. 10 bin kişiyi işten çıkaracak
İki yıl içerisinde yaklaşık 10 bin çalışanının işten çıkartmayı planlayan telekomünikasyon Finlandiyalı şirketi Nokia, gerekçe olarak maliyetleri kısarak araştırma faaliyetlerine daha fazla bütçe ayırmayı planladıklarını açıkladı.

Bir zamanların telekominasyon devi Nokia, teknoloji yarışında araştırmaya daha fazla bütçe ayırabilmek için iki yıl içerisinde 10 bine yakın çalışanının işine son vereceğini duyurdu.

Nokia''nın açıkladığı bu planl ile İsveçli rakibi Ericsson ve Çinli rakibi Huawei’ye karşı rekâbetçiliğini artırmayı planlıyor.

2020 yılında Nokia’nın CEO’su olan Pekka Lundmark, kendisinden önceki yönetimin ürün konusunda attığı yanlış adımların ardından şirketin 5G teknolojisindeki azalan rekâbetçiliğini ve olumsuz etkilenen hisseleri toparlamak için bazı adımlar atıyor.

Lundmark, geçen yıl Ekim ayında açıkladığı yeni strateji çerçevesinde Nokia’nın dört ayrı işletme grubuna ayrılacağını ve şirketin 5G teknolojisine öncülük etmesi konusunda “ne gerekirse yapacağını” belirtmişti. Lundmark’ın, Perşembe günü yapacağı toplantıda uzun vadeli stratejilerini açıklaması, eylem planlarını tartışması ve mali planları belirlemesi bekleniyor.

Nokia''dan gelen açıklamada 2023 yılına kadar yaklaşık olarak 600 milyon euro ile 700 milyon euro büyüklüğünde yeniden yapılanma maliyetinin öngörüldüğü belirtildi.

90,000 çalışanı bulunan Nokia 2016''da Alcatel-Lucent’i satın aldıktan sonra da binlerce kişinin işine son vermişti.

Geçen yıl binden fazla kişinin işine son verilen Nokia’nın Fransa’daki birimleri ise söz konusu yeniden yapılanmaya dahi edilmeyecek.

Şubat ayında açıkladığı beklentilerde, 2021 yılı cirosunun 20.6-21.8 milyar euroya düşeceğini belirten Nokia’nın 2020 yılı cirosu 21.9 milyar euro olmuştu.

İlgili Haberler