Dev markada kardeş kavgası

Dev markada kardeş kavgası
Sem Plastik AŞ’de kardeşler arasındaki kavga büyüyor. Yeşim Eroğlu Göçer, ağabeyi Yavuz Eroğlu’na karşı 1 ay uzaklaştırma kararı aldı.

Dünyada birçok hava yolu için üretim yapan ve Türkiye’nin önde gelen sanayi tesislerinden biri olan Sem Plastik’te kardeşler arasındaki kavga kızışıyor.

Ağabey Yavuz Eroğlu’na kardeşi Yeşim Eroğlu Göçer’e ekonomik ve psikolojik şiddet uyguladığı gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verildi.

HalkTV’nin haberine göre; THY başta olmak üzere dünya devi birçok hava yolu şirketi için üretim yapan Sem Plastik, şirket ortağı olan kardeşler arasındaki ‘kavga’ ile gündemde. Şirketin kurucusu baba Namık Kemal Eroğlu’nun hisselerinin el değiştirmesi, iki kardeş arasındaki krizi derinleştirmiş durumda.

whatsapp-image-2023-09-27-at-23-23-54.jpg

KAVGA BABANIN HİSSESİ İÇİN

Yeşim Eroğlu Göçer, şirketin başında olan kardeşi Yavuz Eroğlu’nun (50), babalarına ait hisseleri hileli bir biçimde ele geçirmekle suçluyor. Açılan dava dosyalarına göre Sem Plastik’in kurucusu Namık Kemal Eroğlu’nun yüzde 40 hissesinin, yüzde 7’ye gerilemiş durumda. Yavuz Eroğlu ise, babasına ait hisseleri, bedelini ödeyerek aldığını ifade ediyor.

ONLARCA DAVA VE SORUŞTURMA

Kardeşler arasında birçok dava, soruşturma ve icra takibi devam ederken bu kez, uzaklaştırma kararı alındı. Yeşim Eroğlu Göçer (44), geçenlerde Büyükçekmece Aile Mahkemesi’ne başvurarak ‘uzaklaştırma’ kararı talebinde bulundu.

‘PSİKOLOJİK ŞİDDET’ İDDİASI

Mahkemeye yapılan başvuruda, Yavuz Eroğlu’nun, şirket yönetiminden uzaklaştırdığı kardeşine ekonomik ve psikolojik şiddet uyguladığı ifade edildi. Dilekçede, Göçer’in, şirkete ait araçla geçirdiği trafik kazasının da ‘şüpheli’ olduğu öne sürüldü.

1 AYLIK ‘KORUMA’ KARARI

Yapılan başvuruş sonrası mahkeme geçen 12 Ekim’de karar verdi. Mahkeme, 1 ay süre ile Göçer’in koruma altına alınmasına karar verdi. Anılan sürede, Eroğlu, ablasına karşı küçük düşürücü söz ve davranışlarda bulunamayacak. Mahkeme, Eroğlu’nun silahının polise teslim edilmesi talebini ise reddetti.

screenshot-6.jpg

İlgili Haberler