Devlet Bahçeli, Berat Albayrak, Muharrem İnce, Cavit Çağlar... Mesaj göndermek isteyen neden Nagehan Alçı'yı seçiyor

Devlet Bahçeli, Berat Albayrak, Muharrem İnce, Cavit Çağlar... Mesaj göndermek isteyen neden Nagehan Alçı'yı seçiyor
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Türk siyasetinde kamuoyuna mesaj vermek isteyenlerin adeta 'üs merkezi' haline geldi.

ÜMİT KARADAĞ / HABER ANALİZ

Yaptığı çıkışlarla sık sık eleştirilerin hedefi haline gelen Alçı, ne destek verdiği iktidar mahallesinde ne de muhalif çevrelerde ilgi görmemesine rağmen uzun süredir hem köşe yazıları kaleme alıyor hem de tartışma programlarında konuk olarak yer buluyor.

Alçı'nın son dönemlerde yaptığı telefon görüşmelerinin önemli isimlerden oluşması ise dikkatlerden kaçmadı.

Çoğunlukla siyasi çevrelerden olan bu isimler gündemi meşgul eden sıcak meseleler için hiçbir yere tek satır açıklama yapmazken, tek konuştukları adres Nagehan Alçı oluyor. 

Sadece AKP'li isimlerle de sınırlı değil. MHP ve CHP'nin önemli isimleri de kamuoyuna ya da Saray'a mesaj vermek isterken gazeteci olarak Nagehan Alçı'yı tercih ediyor.

48 SAAT SONRA GELEN TELEFON

Alçı'nın telefon trafiğindeki son flaş isim Cavit Çağlar'dı. Olay Tv'nin kapanmasının ardından tüm gözler ona çevrilmiş o ise sessizliğini korumuştu. Ta ki Nagehan Alçı ile konuşana kadar...

48 saat sonra konuşma kararı alan Cavit Çağlar Olay Tv'yi neden kapatmak istediğini, bundan sonra yola nasıl devam edeceğini bir tek Alçı'ya anlatmıştı.

BAHÇELİ BİLE TAKDİR ETMİŞTİ

Mümtazer Türköne'nin tahliye edilmesi gündemdeyken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alçı'yı bizzat telefonla arayıp "Sizin son dönemdeki objektif yazılarınızı ve ekrandaki yorumlarınızı dikkatle izliyorum” sözleriyle takdir etmişti.

KİMSEYE DEMEÇ VERMEYEN MUHARREM İNCE

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP Genel Merkezi ile arasında soğuk rüzgarlar esen Muharrem İnce'nin de tek telefonunu açtığı isim Alçı olmuştu.

İnce, Alçı'ya telefonda şunu itiraf etmişti: "Aslında şu an kimseye demeç vermiyorum ama sizin telefon ettiğinizi görünce açtım" 

BERAT ALBAYRAK'IN KONUŞTUĞU SON GAZETECİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın da belki de en son bir gazeteciyle yaptığı telefon görüşmesi Nagehan Alçı ile idi. 

Nagehan Alçı, Ağustos ayının sonlarında Albayrak ile yaptığı o telefon görüşmesini köşesinde şöyle anlatıyordu:

"Albayrak ile çok verimli ve keyifli bir telefon görüşmesi yaptık. Berat Bey’in sesi çok coşkulu ve mutluydu. Müthiş bir tutku ile yeni yapacakları işleri de anlattı bana. Uzun konuştuk. Çok detaylı bir tablo çizdi"

SARAY'A MESAJ VERMEK İSTEYENLERİN ADRESİ

Ve gelelim en son gerçekleştirdiği telefon görüşmesine... Olay Tv'nin kuruluşundan 26 gün sonra kapanması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ekranlar karartılmış, çalışanlardan art arda açıklamalar geliyordu. 180 gazeteci işsiz kalmıştı fakat eski siyasetçi ve iş insanı Cavit Çağlar'dan ses soluk yoktu.

Herkes merak ediyor, hızla birçok dedikodu yayılıyordu.

Kanalı kapatma kararı alan Cavit Çağlar kamuoyuna bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmedi.

2 gün sonra o da akıma uydu ve Nagehan Alçı'ya konuştu. 

Neden kanalı kapatma kararı aldığını, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini uzun uzun Alçı'ya anlattı. 

Türkiye'nin önemli bir meselesi yine Nagehan Alçı 'üs merkezi'den öğrenildi.

Alçı, "Saray'a yakınım" görüntüsü vermekten memnuniyet duyarken; Alçı'yı tercih edenlerin önemli bir kısmı ise Saray'a mesaj verme ihtiyacını Alçı üzerinden gerçekleştirdi.