"Devlet kurumlarının hemen hepsi aynı"

Yaşar Usluer'siz hafta geçmez. Benden bile objektif. Buyurun son mesajını okuyun:

"Saygıdeğer Burhan abi,

Yaşadığınız telefon/internet sorunu için üzüldüm. Tüm devlet kurumları liyakate göre değil, hatır/gönül ilişkileriyle doldurulduğundan laçkalaşmış. Bazı belediyeler istisna, bütün belediyeler de böyle maalesef.

İzmir'de Burhan Özfatura zamanında veya ondan önce, kazılan bir yeri ya da hiç asfaltlanmamış kaldırımı gördüğüm an -diğer ilçeler dahil- yazardım. 'Programa alındı/program dahilinde yapılacak. İmar Müdürlüğü'ne yazıldı. Söz konusu yerdeki sorun çözülmüştür vb..' şeklinde cevaplar veriliyordu. Ki, yıllardır benzer cevaplar alıyorum. 'Çözüldü/yapıldı/giderildi/kaldırıldı' dedikleri yerlere hiç uğramadan cevap verir hale geldiler.

Birlikte onay

Demek ki sizin oralarda fiber internet yok. Yani fiber internet kabloları daha döşenmemiş. Bu kabloların olduğu yerde sabit telefon gerekmiyor artık. Ben bunları kaldıralı tam 10 yıl oldu. Bir gün geldiler 'Ücretsiz tesis/kutu kuralım. Daha hızlı/daha ucuz internet bağlayalım. Apartman kararı alın' dediler. Yöneticiydim. Karar aldık ve fotokopisini teslim ettik. Sonuçta sabit telefona gerek kalmadı. Herkeste cep telefonu olunca ben de iptal ettirdim.

Arkadaşlar bir araştırsın bakalım. Bulunduğunuz yerde hangi firmanın fiber interneti var. Ya da en yakın Superonline ile görüşsünler. İlla ki kendi kabloları olması gerekmiyor. Birbirlerinin sistemlerinden yararlanabiliyorlar. Böylece sabit telefonlu internetten de kurtulmuş olursunuz.

Torpilliler

Aklıma geldi, geçenlerde Hasan Kaçan'ın, Kadir Çöpdemir'in TRT'den torpilli olduğunu yazmıştınız. Sadece o değil. Ufuk Özkan hem TRT 1'de cumartesi akşamları yayınlanan Kalk Gidelim dizisinde oynuyor. Hem de hafta içi beş gün gündüz kuşağında 'Aileler Yarışıyor' programını sunuyor. İkisi de TRT yapımı değil. Kurumun onlarca sanatçısı/sunucusu varken TRT Müzik'te Muazzez Ersoy, Zerrin Özer, Mustafa Keser vb.. hem söylüyor hem sunuyorlar."

TFF'ye yaradı

Süper Lig ve 1. Lig takımlarına yarayan "virüs araları" oldu. Bu ertelemelerle eksik maçlar tamamlandı.

Olumsuzluklar ise sadece MHK'da bırakıldı. Zekeriya Alp ve takımında olumlu hiçbir adım görülmedi. Bilindik tabirle "iyice pişkinleştiler."

Bunların en vurdumduymazlarını yerden yere vuruyorlar. "Üstüne alınan yok." "Yağmur yağıyor. Buna da şükür." demekle geçiştiriyorlar.

Eski bir virüs

Dünyanın en ünlü yazarlarından biri Marquez'dir. Onun kaleme aldıklarından en tanınmışı "Kolera Günlerinde Aşk"ın yeni versiyonu bir Hollywood filmine konu olmuştu.

Ana tema bir eski konunun senaryosunu çoğunluk bilir. Kısaca özetleyelim:

Böylesi aşk

Gabriel Garcia Marquez'in gerçek hayattan aldığı konu Florentino Ariza bir ömür boyu sevdiği Fermina Daza'ya kavuşabilmek için tam 53 yıl 7 ay 11 gün bekler.

2007'de İngiliz yönetmen Mike Newell romanı sinemaya aktardı. Başrollerini Javier Bardem ile Giovanna Mezzogiorno paylaştılar. Film tamamen "Kolera Günlerinde Aşk" kitabının kaybedilip bulunması üzerine kurulu.

Serhan Asker

Yeri geldi, Halk TV'nin Genel Müdürü Serhan Asker'den bahsetmek istiyorum. Bir Marquez hayranıdır. Müdür, ayrıca James Joyce tutkunudur. Bu İrlandalı yazarı ben de severim. Anlayacağınız Serhan donanımlı biridir. Ona da selam yollayalım. Joyce şair, öğretmen ve edebiyat eleştirmenliği yapmıştı. 20. yüzyıl edebiyatını anlatım yenilikleriyle çok derinden etkilemiştir.

Çevirmene ödül

Fuat Sevimay o kadar başarılı çevirmen ki kendisine Talat Sait Halman ödülü verildi. Yani çevirmenliğinin başarısı tescillendi.

***

Bir değeri kaybettik

41. Kara Kuvvetleri Komutanı Tahir Aytaç Yalman Hakk'a yürüdü. Yalman'ı bilmeyenlere biraz bilgi vermek istiyorum. Bebek katili Apo, Şam'da ikamet ederken, Orgeneral Yalman Suriye sınırına yığınak yapmıştı. Hafız Esad'a muhtıra verdi; "Ya o herifi bana yolla, ya da ülkenden kov." Baba Esad da Öcalan'ı ülkesinden kovdu. Sonunda da bize teslim ettiler. Yalman'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim...

GÜNÜN SÖZÜ

Sadece, okumak insanı fikren ihya etmez. Bunları hafızaya kaydetmek gereklidir. Talip Yarkutay

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları