Devlet tiyatroları kapılarını özel tiyatrolara açıyor

Devlet tiyatroları kapılarını özel tiyatrolara açıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatrolarının sahnelerini yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle açılış yapamayan özel tiyatroların kullanımına tahsis edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, korona virüs nedeniyle açılışı yapılamayan özel tiyatrolarla ilgili bir karar aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, özel tiyatroları desteklemek üzere Devlet Tiyatrolarının sahneleri özel tiyatroların kullanımına tahsis edilecek. Yapılacak tahsisler 1 Aralık 2020 ile 15 Haziran 2021 arasında gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR 10 KASIM'A KADAR

Devlet Tiyatrolarının sahnelerini aralıkta kullanmak isteyen özel tiyatrolar başvurularını 10 Kasım'a kadar yapacak. Diğer aylar için müracaatlar ise 2 ay önceden "ozeltahsis@devtiyatro.gov.tr" adresine iletilecek.

HER AYIN 20'SİNDE AÇIKLANACAK

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü her ayın 20'sinde, takip eden aylar için yeni salon tahsis başvurusu sonuçlarını açıklayacak. Devlet Tiyatrolarının yerleşik ve turne sahnelerine, Bakanlığın "Özel Tiyatroların Kayıt İşlemlerine Dair Yönetmelik" kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne kayıtlı özel tiyatrolar başvuruda bulunabilecek.

Elektronik başvuru sisteminde ulaşan sıraya göre değerlendirilecek olan başvurular içinoyun metninin de gönderilmesi gerekiyor.

 

İlgili Haberler