DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT sınavı bugün yapıldı. Binlerce öğrenci sınavın ardından DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? merak konusu oldu

DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun cevabı belli oldu. Bugün binlerce kişi KPSS 2018 DHBT sınavına girerek ter döktü. Sınavın ardından adaylar sınavın ardından yorumlar yapmaya başladı. DHBT 1 ve DHBT olmak üzere iki sınav uygulandı ve toplamda 40 soru soruldu. Sınav 60 dakika sürdü. DHBT 1-'de yer alan konular: İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an'ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı.  DHBT-2'de yer alan konular ise; Tefsir, Fıkıh, Hadis,  Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet.  DHBT'de yer alan Kur'an-ı Kerim metinleri ve mealleri "Türkiye Diyanet Vakfı, Yayın No: 86/A, ISBN: 978-975- 389-081-6, Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali" isimli kaynaktan alınacaktır. Öte yandan, ÖSYM sınav sonuçlarıyla ilgili açıklamayı geçtiğimiz aylarda yayınladığı sınav takvimi listesinde paylaşmıştı. 

DHBT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2018

DHBT sınav sonuçları 4 Ocak 2019 tarihinde ÖSYM'nin sonuç sayfasında olacak. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haber sitemizden de ulaşabileceksiniz

DHBT ALIMLARI NASIL GERÇEKLEŞİYOR? DHBT MÜLAKAT TARİHLERİ

2018 DHBT sonuçları açıklanmasının ardından DHBT mülakat süreci başlıyor.Din hizmetleri kadrolarının belirlenmesi amacıyla yapılan DHBT, KPSS puanına ek olarak hesaplanmaktadır. Buna göre adayların puanları, KPSS Ortaöğretim ve KPSS Ön Lisans, KPSS Lisans sınavına girenler için ayrı ayrı hesaplanacaktır. KPSS Ortaöğretime giren adayların puanları KPSS 122 puanına göre, KPSS Ön Lisansa giren adayların puanları KPSS 123 puanına göre ve KPSS Lisansa giren adayların puanları KPSS 124 puanına göre belirlenecektir. KPSS'de girdiğiniz sınav türüne göre DHBT puanınız hesaplanacağı için, Diyanet İşleri Başkanlığına da bu puan türü üzerinden başvuru yapma hakkınız olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı henüz mülakat tarihini açıklamadı. Fakat, tarihi belirlendiği zaman Diyanet İşleri Başkanlığı sitesi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuruda bulunduktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde mülakata çağrılacak adayların bir listesini yayınlayacak. Bu listeye göre seçilen adaylar, site üzerinden DHBT giriş belgelerinin çıktısını alacak. (http://diyanet.gov.tr/) adresi üzerinden gerçekleştirilecek olan işlemler tamamlandıktan sonra mülakata katılma hakkı kazanacaksınız.