Diagne, bonservis rekoru kırdı

Diagne, bonservis rekoru kırdı
Sarı kırmızılılar, Kasımpaşa'dan Mbaye Diagne ile her konuda anlaştı. Kasımpaşa'ya ödenecek bonservis bedeli ise Süper Lig rekoru olarak tarihe geçti.

Bafetimbi Gomis'in ayrılışının ardından forvet bölgesinde büyük sıkıntı yaşayan G.Saray, nihayet aradığı isme kavuştu.

 Kasımpaşa ile sıkı bir pazarlık içine giren yönetim mutlu sona ulaştı. Dün Diagne'yle bir alışverişinde beraber görüntülenen Gomis de gece yaptığı paylaşımla transferi müjdeledi.

Galatasaray'ın bu transfer için Kasımpaşa'ya 10 milyon Euro ödeyecek.

Transfermakt verilerine göre daha önce Süper Lig için bonservis rekoru Elvir Balic'in Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye transferinde kırılmıştı. Sarı lacivertliler o dönem için bugünün parasıyla 9.5 milyon euro ödemişti. 

Diagne ise 12.8 milyon euroluk bedeliyle bir Süper Lig kulübünün başka bir Süper Lig kulübüne ödediği en yüksek bonservis bedeliyle transfer rekoru kırmış olacak. 

Diagne ve Balic'in ardından ise 9 milyon euro ile Mehmet Topuz ve Emmanuel Emenikegeliyorlar.  Fenerbahçe 2009-10 sezonunda Topuz için Kayserispor'a 9 milyon euro ödemişti.

Sarı lacivertliler 2011-12 sezonunda ise Emenike için Karabükspor'a aynı miktarı ödemişti. Galatasaray, 2012-13 sezonunda Amrabat için Kayserispor'a 8.6 milyon euro ödedi. Beşiktaş 2009-10 sezonunda Tabata için Gaziantepspor'a 8 milyon euro ödedi.  Galatasaray, geçen sezon Badou Ndiaye için Osmanlıspor'a 7.5 milyon euro ödedi.