Dikbayır'ın iddiaları sonrası Akşener'den ilk açıklama

Dikbayır'ın iddiaları sonrası Akşener'den ilk açıklama
İYİ Parti lideri Meral Akşener, taciz iddialarıyla kesin ihraç talebiyle partisinin Disiplin Kurulu’na sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın dünkü açıklamalarına "Edep, ahlak, hayâ duygusu siyasette çok önemlidir" diyerek yanıt verdi.

YENİÇAĞ / Çanakkale/ Taner Arçukoğlu/ İrfan Uz/ Mevlüt İnanç / Harun Aydemir/ Ahmet Şentürk

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tanıtım toplantısı için Çanakkale’ye geldi.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-18-07-13-86cf49f4.jpg

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-18-07-13-23854438.jpg

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-18-07-13-23854438.jpg

İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Akşener burada yaptığı açıklamada; 81 ilde ve ilçelerinde seçime girme kararı aldıklarını hatırlattı.

Aday tanıtım toplantısı için düzenlen toplantıya katılan Akşener; İYİ Partili Burak Kunt’u Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak lanse etti.

Düzenlenen toplantıda Akşener’in konuşması öncesi otelin ışıklarının kapatılarak 2017 yılına gönderme yapılması dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 81 ilde kendi adayları ile yarışacaklarını açıklamıştı.

Yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkanlığına aday olan Burak Kunt’un tanıtım toplantısı için Meral Akşener Çanakkale’ye geldi. İl Başkanlığını ziyaret eden Akşener’e İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz eşlik etti.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-18-07-13-8a2ab112.jpg

“ÇANAKKALE BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ”


İYİ Parti İl Başkanlığında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, Çanakkale’de iddialı olduklarını belirterek, “Çanakkale Belediyesi’ni alacağız” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Genel İdare Kurulumuzun aldığı bir karar var. Bu karar çerçevesi içinde Türkiye’nin hemen hemen her yerinde aday çıkaracağız.

46 yerde Belediye Başkan Adayları ilan ediyoruz. İl ve büyükşehirlerde bizzat ben giderek ilan ediyorum. 2.5 yıl sürekli olarak esnaf gezdim. Biz dedik ki Türkiye’de seçmen velinimet olsun. Çanakkale’de Belediye Başkan Adayımızı açıklayacağız. İnşallah kendisinin projeleri ve çalışkanlığı ile Çanakkale Belediyesi’ni alacağız.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-18-07-12-e96d0ae8.jpg

Şunu net söyleyeyim, kesinlikle biz daha iyi yaparız diyen bir dille gidilecek. Şu başkan adayı bucudur, şu şucudur denmeyecek.

Çanakkale’ye daha iyi hizmet edeceğim, Çanakkale’de hayatı kolaylaştıracağım diyen Başkan Adayımız olacak. Kazdağları var, deniz var, tarih var, her şey var. Allah adayımızı başarılı kılsın. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

“MANSUR YAVAŞ NEZAKET ZİYARETİ YAPTI”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sizi ziyaret etti. Bu ziyareti nasıl değerlendirirsiniz" sorusu üzerine Akşener şöyle yanıt verdi; “Sayın Mansur Yavaş bir nezaket ziyareti yaptı.

Kendisine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda genel başkanları Sayın Özgür Özel'in de selamlarını getirdi. Bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değil. Şunu söylemek isterim. Bazı basın yayın organlarında tesadüfen gördüm, çirkin bir tavır oluştuğuna dair.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-18-07-11-5e29ebd7.jpg

Asla böyle bir şey yok. Sayın Mansur Yavaş, tekrar söylüyorum, bir nezaket ziyareti yaptı. Adı üstünde nezaket. Kendi genel başkanlarının selamlarını getirdi.

O nedenle zaten böyle bir durumda hepimiz açısından çok üzüldüğüm bir haber. Artık ipin ucu kaçtı Türkiye'de. Misafir gelmiş, nezaket ziyareti yapan bir insana nasıl çirkin bir davranış sergilenir ki? Onu düzeltmek isterim. Kesinlikle öyle bir şey yok."

“EDEP, HAYÂ, AHLAK DUYGUSU SİYASETTE ÇOK ÖNEMLİDİR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın iddialarının sorulması üzerine ise; “Bir kere çok üzüldüğümü ifade etmek isterim. Benim bir prensibim var. Partimizden ayrılan arkadaşlarımız, istifa eden arkadaşlarımız hakkında bugüne kadar konuşmamaya özen gösterdim.

Arkadaşlarımızın da konuşmamasını sağlamaya özen gösterdim. Çünkü sorumluluk ama her şeye rağmen sorumluluk o şehrin seçmenine aittir. Yani izahta bulunacak alan orasıdır.

Hesaplaşılacak ya da helalleşilecek yer de orasıdır. Dolayısıyla ben buna böyle inandığım için hiçbir zaman nezaketimi bozmadım. Zaman zaman da çok çirkin, haksız suçlamalara maruz kalmama rağmen” diyerek yanıt verdi.

foto-6.jpg

IŞIKLARI KAPATARAK 2017 YILINA GÖNDERME YAPTILAR!

2017 yılı Şubat ayında Meral Akşener “Milli İrade” konulu konferans için bir otelde konuşma yapmak için Çanakkale’ye gelmişti. Ancak konuşma yapılacak otelin konferans salonunun elektrikleri kesilmiş, o dönem yaşanan bu olay büyük skandala imza atmıştı.

Eline megafon alan Akşener vatandaşlara karanlıkta hitap etmek zorunda kalmıştı. Bu yaşanan olay, MHP’den ayrılışı hızlandırmış ve İYİ Parti’nin kuruluş iradesini güçlendirmişti.

foto-16.jpg

AKŞENER’İ DUYGULANDIRAN ANLAR

2017 yılında yaşanan olaya gönderme yapmak için Meral Akşener’e sürpriz hazırlandı. Çanakkale Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısı öncesinde partililere hitap etmek için sahneye çıkan Meral Akşener konuşmasına başlamadan toplantı salonunun ışıkları söndürüldü. Partililer ellerindeki telefonun ışıklarını yakarak İYİ Parti için tezahüratta bulunurken Akşener’e de megafon verildi.

Duygulandığı görülen Akşener yaptığı konuşmada; “Siz haklının yanındaysanız başının dertten kurtulmuyor. Biz ülkesini çok sevenler burada yan yana geldik. Kimimiz köylü kimimiz profesör, kimimiz iş insanı kimimiz işçi, kimimiz öğretmen kimimiz ev kadını.

Türkiye'nin her bir sosyal kesiminden insanların bir araya gelip buluştuğu tek parti İYİ Parti. Türkiye'nin özeti olan bir siyasi partidir. Böyle insanların bir araya gelişi doğal olarak çok kolay olmuyor. Bugüne kadar bize yapılan tekliflere 'evet' deseydik bugün bu eziyetleri de çekmezdik” dedi.

foto-22.jpg

“YEREL SEÇİM KARARINI 50'DE 46 OYLA ALDIK”

İttifak olarak seçimlere girmeme ve her ilde aday çıkartma kararı ile ilgili olarak Akşener; “Biz hür ve müstakil olarak yerel seçimlere gitme kararını Genel İdare Kurulumuzun kararıyla aldık. Hatta 5 arkadaşımız farklı fikirlerini gayet açık şekilde söylediler.

1 arkadaşımız oy hakkı yoktu sadece. Biz de alkışladık. Herkes fikrini paylaştı, rahat rahat konuştu, oy kullandı. Genel Başkan olarak ben oy kullanmadım. Biz 50 üyenin 46'sının oyuyla bu kararı aldık.

Oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla aldık. O günden beri hem yandaşı hem candaşı bizi topa tuttular. Bizim bunlardan etkilenmemiz mümkün değil. Böyle bir sistemin içinde elbette ki eller yapının içine sokulacaktır. Bir psikolojik harp elbette uygulanacaktır” dedi.

foto-20.jpg

“VIZ GELİR, TIRIS GİDER”

İYİ Parti üzerinden çirkin oyunlar tezgahlandığını ifade eden Akşener; “Öyle yalanlar dönüyor ki hayretler içerisinde kalıyorum. Ben bir arkadaşa 'Devletimin son isteğini yerine getirdim' demişim. Kişisel sırrı olan meşhur olamaz.

Bana devletimizin bir kurumu fotoğraflar gönderdi 2018'de. SADAT'ın kamplarıyla ilgili. Ben de bunu Saygı Öztürk üzerinden kamuoyuyla paylaştım. Savcı ifadeye çağırdı, 'Gördüm ama sizinle paylaşmıyorum' dedim.

Çünkü hangi kurumdan geldiğini anlarlar. Devletin hiçbir alanıyla tecrübesi olmayan insanların maalesef üzerimizde yaptığı bir psikolojik savaşla başbaşayız. Ben de diyorum ki viz gelir, tırıs gider” dedi.

“HER ŞEYİN BAŞIMIZA FATURA EDİLDİĞİ BİR DÖNEMDEYİZ”

Akşener konuşmasının devamında; “2018'de yine HDP'nin önemli isimlerinden biri benim faili meçhulcü olduğumu söyledi. Ben kendisini aradım, eşi öldürülmüş bir hanım, 'Eşiniz kaç tarihinde öldürüldü?' diye sordum.

Söylediği tarihte ben üniversitede hocayım. Türkiye'de olan her şeyin başımıza fatura edildiği bir dönemdeyiz. Çünkü Meral Akşener'den korkuyorlar, korkmalılar da” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI; BURAK KUNT

Konuşmasının ardından Meral Akşener Çanakkale Belediye başkan adayı olarak Burak Kunt’u anons etti. Akşener; “Çanakkale Belediye Başkan Adayımızı ilan edeceğim şimdi.

Asla 'Şu bucu, şu şucu' demeyeceksin. Harika bir şehir. Bu şehrin köylerini gösteren Youtube kanalları var, benim kendimi rahatlatmak için seyrettiğim videolar onlar. Ama gece gelip kalan turist yok. Senden istediğim şu, "Yıllık şu kadar turist gelecek, şu kadar yıl sonra şu kadar turist gelecek" diye çalışma yapıp söz vereceksin. Turizmi geliştireceksin” talimatı verdi.

İlgili Haberler