Dışişleri Bakanlığı 30 sözleşmeli personel alacak

Dışişleri Bakanlığı 30 sözleşmeli personel alacak
Dışişleri Bakanlığı 30 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 7 ila 18 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Resmi Gazete’de Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanı ve Sözleşmeli Mütercim-Tercüman Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar ile Dışişleri Bakanlığı Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında 6004 sayılı Kanun uyarınca, Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere "Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanı" pozisyonu için toplam 30 personel alınacaktır.” Denildi.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalardan oluşmaktadır. Sınavın yazılı aşaması, 17-18 Aralık 2022 tarihlerinde Ankara''da yapılacaktır.

Giriş sınavına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş düzenlemeler, Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanı ve Sözleşmeli Mütercim-Tercüman Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar''da yer almaktadır.

Sınava katılmaya hak kazandığı halde katılmayanlar, aynı unvan kadroları için yapılacak müteakip sınava kabul edilmezler.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Sınava başvurabilmek için

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu''nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir), b) 01.01.2022 tarihi itibarıyla 45 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1977 ve daha sonra doğmuş olanlar),

Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak.