Dışişleri Bakanlığı’nın önce paylaşıp sonra sildiği Rus Tweetleri

Dışişleri Bakanlığı’nın önce paylaşıp sonra sildiği Rus Tweetleri
Dünyaca ünlü askeri korolardan olan Rus Kızıl Ordu Korosu, Türkiye'nin korona virüs salgınıyla mücadelesine destek için Mehter Marşı'nı seslendirdi. Dışişleri Bakanlığı’nın resmi hesabı ise, hem Türkçe hem Rusya olarak “Teşekkürler Rusya!” mesajı yayınladı. Bakanlık daha sonra söz konusu tweeti sildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı, Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye’nin koronayla mücadelesine destek amacı için hazırladığı videoya teşekkür etmek için hem Türkçe hem Rusya olarak “Teşekkürler Rusya!” mesajı yayınladı. Söz konusu teşekkür mesajının ardından vatandaşlar, İdlib’deki şehitlerimizi hatırlattı. Bakanlığın Twitter hesabı ise ilk olarak yanıtladı gizledi.

PAYLAŞIM SİLİNDİ
Çok sayıda vatandaşın, tepki göstermesinin ardından Bakanlık, söz konusu teşekkür mesajını sildi.

whatsapp-image-2020-05-08-at-22-23-11.jpeg

 

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en ünlü askeri korolarından olan Rus Kızıl Ordu Korosu, Türkiye’nin koronayla mücadelesine destek amacı için bir klip hazırladı. Koro üyeleri kendi evlerinde aldığı kayıtta Mehter Marşı’nı okumuştu.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter sayfasından yayınlanan mesajda "Rus Kızıl Ordu Korosu, Türkiye'nin korona virüsle mücadelesine moral desteği sağlamak için Mehter Marşı'nı seslendirdikleri video hazırladı. Video, "Kahraman Türk Milletine saygıyla ve sevgiyle" notuyla paylaşıldı" ifadeleri yer almıştı.

 

rus-kizil-ordu-korosu-turkiye-nin-koronavirusle-13202287-4644-m-001.jpg

İlgili Haberler