"Diyanet neden spor kulübü kurar?"

"Diyanet neden spor kulübü kurar?"
Meclis’te Diyanet bütçesi üzerine konuşan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Diyanet’in ne iş yaptığı belli olmayan dernek ve vakıflara toplam 306 milyon TL kaynak aktardığını söyledi. Erbay, “Diyanet neden spor kulübü kurar?” diye sordu.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada 2020 yılı içinde, 8 bakanlıktan daha şekilde 11,5 milyar TL ödenek ayrıldığını belirterek, Diyanetin bütçesinden 2016, 2017 ve 2018 yıllarında “Ne olduğu, ne iş yaptığı belli olmayan dernek ve vakıflara toplam 306 milyon TL kaynak aktarıldığını” söyledi.

Diyanet bütçesinden Moskova Merkez Camisine, 170 milyon dolar; Amerika Diyanet Merkezine 100 milyon dolar; Bişkek Camisine 35 milyon dolar; İngiltere Cambridge Camisine 30 milyon dolar harcandığını kaydeden Erbay, “Bu camiler de öyle bildiğimiz camilerden değil. Bu camilerde güneş enerjisinden elde edilen sıcak havayla sular ve zemin ısıtılıyormuş; içeride oksijen azaldığında sıcak havadan üretilen temiz hava içeriye veriliyormuş. Bu liste böyle uzayıp gidiyor. Ama Muğla'nın köyündeki Ahmet amca da buz gibi havada soğuk suyla abdest almaya devam etsin” dedi.

"DİYANET NEDEN SPOR KULÜBÜ KURAR?"

Diyanet’in kurduğu, futbol, güreş, masa tenisi, badminton gibi branşlarda faaliyet gösteren Diyanet Gençlik Spor Kulübü’nün şu an kapalı olduğunu anlatan Erbay, şu iddiayı gündeme getirdi:

“Bu spor kulübü transfer ettiği voleybolcusunun transfer ücretini ödemediği için icralık olmuş. Diyanet neden spor kulübü kurar? Buraya bütçe nereden sağlanmıştır? Spor Toto'dan bu kulübe kaynak aktarıldığı ve bu paraların başka alanlarda kullanıldığı yönündeki iddialar var. Bu iddialar doğru mudur?

Bizim dinimiz israfa, şatafata, gösterişe karşı bir dindir. Kutsal dinimiz hakkı, hukuku ve adaleti gözeten bir dindir. Bizim dinimiz kul hakkını savunan bir dindir. Ama maalesef bu bütçe israf bütçesidir, rant bütçesidir, yandaş bütçesidir. Bu yüzden bu bütçe haram bütçesidir.”