Doğa harikası Salda Gölü kumsalına iş makineleri girdi

Doğa harikası Salda Gölü kumsalına iş makineleri girdi
İmara açılması tepkilere neden olan ve doğal güzelliğinin korunulacağı savunulan Salda Görlü'nün kıyısında iş makineleri ile çalışma yapıldı.

Doğal güzelliği ile Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'nün imara açılması tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Gölün doğal güzelliğinin imara kurban gidecek olmasına gelen tepkilere ise Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Salda'nın doğal güzelliğine zarar verilmeyecek. Hiçbir betonlaşma yapılmayacak. Beton ve çimento gibi materyeller kullanılmayacak, sadece ahşap ve doğal malzemelerden yapılacak. Beyaz kumsala hiçbir şekilde dokunmadan göl kıyısından yaklaşık 400-500 metrelik bant dışına yapacağız" ifadelerine yer verilmişti.

KUMSALA İŞ MAKİNELERİ GİRDİ

Öte yandan gelen son bilgilere göre Salda Gölü'nün nadir bulunan beyaz kumsalına iş makineleri girdi.

Kepçe ve kamyonlarla kumsalın talan edildiği ve kıyı şeridindeki kumların bir yerde toplanarak kamyonlarla taşındığı görüldü.

Tele1 Ankara Temsilcisi gazeteci İsmail Dükel, skandal görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak "Burası Salda Gölü.. Çıplak ayakla bile basılmaması gereken kumların üzerine kamyon ve kepçeyle girdiler!.." notunu düştü.

ds-042.jpg