Doğa Koleji satılacak mı?

Doğa Koleji satılacak mı?
Doğa Koleji’nden satış süreciyle ilgili yapılan açıklamada sürecin devam ettiği ve devrin gerçekleşmesiyle birlikte öğretmenlere ödemelerin yapılacağı belirtildi.

Öğretmenlerin 3 ay maaş alamadığı iş bırakmasıyla gündem olan Doğa Koleji’nden satış süreciyle ilgili açıklama geldi. Doğa Koleji, alıcı kurumla yapılan görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Kolejden yapılan açıklamada, devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından çalışanların geciken ödemelerinin yapılacağı belirtildi. Hafta içinde Doğa Koleji bünyesindeki okullarda bir süredir maaşlarını alamayan öğretmenler derslere girmemiş, temizlikçiler iş yavaşlatma eylemi yapmış, İstanbul-Ataşehir'de eylem yapan veliler ise Genel Müdür Yardımcısı Erkut Bozkurt'la görüşmüşlerdi.

Doğa Koleji'nden Pazar akşamı yapılan yazılı açıklamada ise son günlerde yaşanan olaylardan derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada öğrencilerin, velilerin ve çalışanların gösterdiği destek, anlayış ve dayanışmaya teşekkür edildi.

"Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır" denilen açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

"Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır.

"Okullarımızdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu vesileyle öğrencilerimizi sevgiyle kucaklıyor, saygılarımızı sunuyoruz."