1 milyar TL ile kayıplara karışmıştı. Ses kayıtları ortaya çıktı

1 milyar TL ile kayıplara karışmıştı. Ses kayıtları ortaya çıktı
1 milyar liralık kripto para ile kayıplara karıştığı öne sürülen Turgut V.’nin ses kayıtları ve yazışmaları ortaya çıktı.

DHA’da yer alan habere göre, kurmuş olduğu Dogecoin Mining adlı sistem üzerinden yatırımcılarına 40 günde yüzde 100 kâr vaat ederek, yüzlerce kişiyi sisteme çeken ve kendisini Erhan Polat olarak tanıtan Turgut V.’nin Telegram grubu üzerinden yatırımcılara attığı ses kayıtları ve yazışmaları ortaya çıktı.

Yatırımcıları ikna eden Turgut V., "Sayenizde çok büyük yatırımlar aldık, tekrar tekrar yatırım yaptılar" diye konuşuyor. Sistemin sekteye uğramasının ardından para çekim taleplerini kapatıp, yatırım almaya devam eden Turgut V.’nin gelen tepkiler üzerine bu süreçte yatırımcıları nasıl kandırmaya devam ettiği ses kaydında ise, "Benim kaçtığım, göçtüğüm yok, ben buradayım. Bu ithamlar bana ağır geliyor. Eğer art niyetli bir zihniyette hareket etmiş olsaydım, kapatıp gitmiş olsaydım, inanın bu kadar çok zoruma gitmezdi" ifadelerini kullanıyor.

Yaklaşık 1 milyar lira değerindeki Dogecoin ile birlikte kayıplara karıştığı iddia edilen Turgut V.’nin, kurmuş olduğu sistemi para çekimine kapatıp bir süre daha yatırım alması bu süreçte de yatırımcıları kandırmaya devam etmesi de ses kayıtlarıyla ortaya çıktı. Yaşanılan sıkıntının sistemin yazılımcısı Hasan B. yüzünden yaşandığını söyleyen Turgut V., "Bu kadar zamandır bekliyorsunuz, birazcık daha beklerseniz ölmezsiniz merak etmeyin. Nasıl bir çözüm bulurum, insanların anaparalarını nasıl geri döndürürüm bunların peşinde koştuğumu unutmayın.

Evet, çekim taleplerini bilerek şu an onaylatmıyorum. Benim derdim hikâye anlatmak değil, benim hedefim çok farklı, benim hedefim tamamen insanların parasını yeme üzerine kurulan bir düzen değil. Öyle bir zihniyette olmuş olsam çok farklı işlemler yapar ve bu sayede kendime kimsenin ulaşmamasını sağlayabilirdim. Herkes bana rahatlıkla ulaşabilecek merak etmeyin. Benim kaçtığım göçtüğüm yok ben buradayım. Ben hiçbir zaman yerimden ayrılmadım" dedi.

"MİLLETİN PARASIYLA GİTTİ EV, ARABA ALDI"

Turgut V. sistem sekteye uğradıktan sonra yatırımcılara yaşanan sıkıntının sistemin yazılımcısı olan Hasan B. sebebiyle yaşandığını söyledi.

Bunun üzerine konuşan Turgut V.’nin eski sevgilisi Songül Y. ile Hasan B. arasındaki konuşmalar şu şekilde:

H.B.: "Bu adamın söylediği iki lafından biri yalan. Ben bunu anladım."

S.Y.: "Aynen öyle"

H.B.: "Bir insan neden kendi üzerine arabayı, evi almaz? Yani bu sistem patlayacak, ondan sonra da kendi zan altına girecek. En azından öyle bir durum olduğunda üzerimde mal varlığım gözükmesin diye, bir insan bu sebepten bunu yapar."

S.Y.: "Adam ortadan bir kayboldu, pir kayboldu. Yani yok, ortalıklarda yok. İşine geldiğinin parasını veriyor, gelmediğine vermiyor."

H.B.: "Aynen öyle. Milletin parasıyla gitti ev aldı, araba aldı. Sonra yazılımsal problem dedi her şeyi benim üstüme attı."

 

İlgili Haberler