Doğu Akdeniz’de ortalığı karıştıracak hamle

Doğu Akdeniz’de ortalığı karıştıracak hamle
Fransa ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi ortak askeri tatbikat düzenledi. Sabah saatlerinde başlayan tatbikatın Rum yönetimi ile Fransa’nın birlikte yaptığı üçüncü askeri tatbikat olması dikkat çekti.

Doğu Akdeniz’deki sondaj gerginliği gündemdeki yerini korurken, Rum yönetiminden ortalığı karıştıracak yeni bir hamle geldi. Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile Fransa ortak askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Fransa'nın, Fransız "Rafale" tipi savaş uçaklarının katılımıyla, bu sabahtan itibaren Kıbrıs'ta ortak askeri tatbikat gerçekleştirdiği belirtildi.

Rum haber kaynaklarına göre, "Talos 2020" adı verilen tatbikat, karadan ve havadan icra ediliyor.

Bu sabah başlayan tatbikatın Kıbrıs Rum kesimi ile Fransa arasındaki üçüncü ortak tatbikat olduğuna dikkat çekildi. Tatbikatı takip eden Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, iki ülke arasında askeri düzeyde yakın iş birliği açısından ortak tatbikatın somut örnek teşkil ettiğini söyledi.

İki ülke arasında deniz ve hava savunmasına ilişkin başka tatbikatların yapılmasının beklendiğini ifade eden Angelidis, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'nin yarın Ada'ya geleceğini bildirdi.