Gidiş dönüş 90 TL idi şimdi tek gidiş 1300 TL

Gidiş dönüş 90 TL idi şimdi tek gidiş 1300 TL
Mart 2020’nin ortasında pandemiden dolayı seferleri durdurulan Doğu Ekspresi seferleri 15 Aralık’ta yeniden başlıyor. Doğu Ekspresi bilet fiyatı 1300 TL’den satılıyor. Aynı kompartımanda iki kişi seyahat edilirse tren bileti fiyatı kişi başı 650 TL’ye iniyor.

Hani enflasyon yüzde 21.31 idi. Kara tren gecikir belki hiç gelmez

Doğu Ekspresi seferleri 15 Aralık itibariyle TCDD tarafından yeniden başlatılıyor. Şahane manzarasıyla cezbeden Doğu Ekspresi 2022 bilet fiyatları belirlenip, ilan edildi. Doğu Ekspresi bilet fiyatı tek kişilik 1300 TL’den satılıyor. İki kişi seyahat edilirse tren bileti fiyatı kişi başı 650 TL’ye iniyor.

Doğu Ekspresi pulman bilet fiyatı ise kişi başı 68 liradan satılıyor. Doğu Ekspresi ilk duyurulduğunda bir odada tek kişilik bilet fiyatı 400 TL, iki kişi seyahat etmesi durumunda ise kişi başı 250 TL olarak satılıyordu.

Ankara’dan başlayan Doğu Ekspresi seferleri 1310 kilometrelik, 32 saatlik yolculuğunun ardından Kars’ta son buluyor. Doğu Ekspresi haftada iki gün karşılıklı olarak çarşamba  ve cuma günleri Ankara’dan, cuma ve pazar günleri ise Kars’tan yola çıkıyor. Turistik Doğu Ekspresi biletleri TCDD’nin internet sitesi ve mobil uygulamasından satın alınıyor. 

DOĞU EKSPRESİ SEFER SAATLERİ

Doğu Ekspresi trenine nereden saat kaçta bineceklerini merak edenler için, Ankara’dan (eski Ankara Garı) çarşamba ve cuma günleri saat 15:55’te, Kars’tan ise cuma ve pazar günü saat 22:20’de hareket ediyor diyebiliriz.

DOĞU EKSPRESİ NERELERDE MOLA VERİYOR?

Şahane manzarasıyla cezbeden Doğu Ekspresi nerelerde kaç saat mola verdiği de önceden belirlenmiş durumda… Ankara-Kars yönündeyken Erzincan''da 2 saat 20 dakika, İliç ve Erzurum''da ise 3 saat mola veriyor. Doğu Ekspresi, Kars-Ankara yönündeyken ise Divriği''de 2,5 Bostankaya''da 3,5 saat duruyor.

DOĞU EKSPRESİ TRENİ GÜZERGAHI

Doğu Ekspresi güzargah üzerindeki istasyonlarda duran tren yolcuları, Erzincan’da; Karanlık Kanyon, Erzurum’da; Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese’yi, Kars’ta; Ani Arkeolojik Alanı, Sivas’ta; Divriği Ulu Camisi ve Gök Medrese’nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel alanları da ziyaret etme fırsatı yakalıyor.

Ankara-Kars Doğu Ekspresi güzergahı, dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri olarak seçilmişti. Sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan Doğu Ekspresi treni, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagon ile yola çıkıyor. 120 yolcu alıyor. Her kompartmanda ancak 2 kişi seyahat edebiliyor.

x

 

İlgili Haberler