Uzmanı açıkladı. Dökülen saçları geri kazanmak için ne yapmak gerekir?

Uzmanı açıkladı. Dökülen saçları geri kazanmak için ne yapmak gerekir?
Saç Ekimi ve Saç Sağlığı Dr. Yetkin Bayer, dökülen saçları geri kazanmak için neler yapılması gerektiğini açıkladı.


Posta’nın haberine göre; Saç Ekimi ve Saç Sağlığı Dr. Yetkin Bayer, saç dökülmesinin artmasının doğrudan fiziksel etkileri olmasa da, duygusal etkisi önemli olabileceğini vurguladı.

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDİR?

Saç dökülmesi çeşitli semptomlara göre sınıflandırıldığı bilinirken, androjenik alopesi olarak da adlandırılan erkek veya kadın tipi kellik, en çok 50 yaş üstü erkekler ve menopoz geçirmiş kadınlar arasında yaygın olduğu vurgulandı.

Erkek tipi kellik
Erkek tipi kellik için nedenler şunlardır:
Genetik,
Kanserler,
Tiroid koşulları,
İlaçlar,
Beslenme bozuklukları,
Androjenler denilen cinsel hormonların yüksek düzeyde olması.

BESLEYİCİ SAÇ BAKIMI

Keratin ve vitamin bakımından zengin gıdalarla beslenmek, özellikle saç için oldukça faydalı olan E vitamini, folik asit, A ve C vitamini, niasin ve biotin alımını artırmak gerektiği bildirildi.

Saç için yararlı olan vitaminler gıda takviyeleri ve vitamin kompleksler yardımıyla da alınabilir. Bu ve benzeri yöntemler yardımıyla saçların içerden beslenmesini sağlayarak onların çok daha güçlü olmasını ve dökülmelere karşı dayanıklı olması sağlanabilir.

KADIN TİPİ KELLİK 

Kadınların tamamen kel olması daha az olasıdır, ancak incelmenin meydana gelmesi yaygın olduğu vurgulandı.

Doktorlar kadın tipi kelliği 3 tipe ayırır:
Tip I: Saçın çevresinde az miktarda incelmenin başladığı zamandır.
Tip II: Parçanın genişletilmesini ve etrafındaki incelmenin artmasını içerir.
Tip III: Kafa derisinin tepesinde bir açıklık ile saçlar birlikte incelir.

Kadın tipi kellik, genetik, ilaç veya tedavilerin bir yan etkisi veya hamilelik veya menopozun neden olduğu hormon değişiklikleri ile ilgili olarak doğal olarak ortaya çıkabilir.

Kadınların 20''li yaşlarında saç incelmesi yaşama olasılığı daha düşüktür ve bunun yerine 40''lı, 50''li ve sonrasında semptomları görmeye başlayabilir.

Özellikle kronik bir şekilde saç dökülmesi yaşayan kişilerin önlem alması çok önemlidir. Aksi takdirde sağlıklı saç kökü sayısı azalır ve kalıcı kellik sorunu ortaya çıkabilir. Bunun önüne geçebilmek amacıyla saç köklerinin düzenli olarak beslenmesi ve daha güçlü olması sağlanmalıdır.

PRP VE SAÇ MEZOTERAPİSİ DESTEĞİ

Saç için kolayca uygulanan bu besleyici, hücre yenileyici yöntemler saçlarınızı güçlendirerek çok daha gür ve sağlıklı görünmesini sağlarken, mevsim geçişleri öncesinde uygulandığında saç foliküllerinin bu döneme güçlü bir şekilde girmesini sağlamış olursunuz.

Saç dökülmesinde saç bakım kürleri ile saçın besleyici yağlarla dışardan beslenmesini sağlamak, saçların dökülmesini azaltacaktır.


 

İlgili Haberler