Dolar 8 TL'yi geçti

Dolar 8 TL'yi geçti
Döviz kurlarındaki dalgalanmanın etkisi sürüyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren yükselişe geçen dolar an itibariyle 8 TL'yi aştı.

Dolar 8 TL'yi geçti

Merkez Bankası başkanının değişmesiyle yükselişe geçen dolardaki dalgalanma sürüyor...

Dolar/TL an itibariyle 8,00-8,05 bandında seyrediyor. 

Euro/TL de 9,50 civarında değerleniyor.

YABANCILAR  BORSADAN ÇIKIŞ YAPTI

Yabancı yatırımcılar TCMB başkan değişimiyle zor ve yeni kazanılmaya başlanan kredibiliteye zarar gelmesiyle birlikte TL varlıklardaki paylarını sert azalttılar.

Piyasalarda Pazartesi ve Salı günü yaşanan sert satışlar Çarşamba günü itibarıyla durdu. Borsa dün yüzde 1.5 gerilerken, bir haftalık düşüş yüzde 9 oldu. İhracatçı sanayi şirketlerinin hisseleri denge kazanırken, banka hisselerinden çıkış sürdü.

Gösterge 10 yıllık tahvilde ise yüzde 14 seviyesinden başlayan yükseliş yüzde 19’u aştıktan sonra durdu ve yüzde 18.2 seviyesine geriledi. CDS 315 seviyesinden 475 baz puana kadar yükseldikten sonra dün 453/463 puandan kapandı.

YENİ KABİNE BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede revizyon yapıp yapmayacağı ekonomi politikalarında nasıl bir değişim olacağını anlamak için yakından takip edilmeye devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir” ifadesinin ardından yatırımcılar kısa sürede bir kabine revizyonu bekliyor.

 

İlgili Haberler