Bülent Ecevit 40 yıl önce hükümetin yaptığı zamlara böyle isyan etmişti

Bülent Ecevit 40 yıl önce hükümetin yaptığı zamlara böyle isyan etmişti
Dolar kurundaki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle hemen her ürüne gelen dev zamlar ülke gündemindeki yerini koruyor. Bülent Ecevit'in 1980 yılında yapılan zamlar nedeniyle hükümeti eleştirdiği görüntüler yeniden gündem oldu.

Artan enflasyon, dolar kurunun bilinçli olarak yükseltilmesi ve gıda ürünleri başta olmak üzere birçok gruba fahiş zamlar gelmesi Bülent Ecevit''in Demirel Hükümetini eleştiştirdiği görüntüler akıllara geldi. 

BUNLAR DAHA BAŞLANGIÇ

Bülent Ecevit, 1980 yılında Demirel Hükümeti kurduktan sonra yaptığı basın toplantısında "Gaza, Kömüre, Fuel olie, Benzine, Mazota % 100 zam, Demir  ve Çelik ürünlerine % 100 zam, Çimentoya çok büyük zam, peşinden bir büyük zam daha, Kağıda % 400, Tuza % 550, Gübreye %500 ile 750 zam, Ekmeğe, Süte, Ete yüksek oranlarda zam, Sigaraya, Beze, Şekere zam, PTT ye, Demiryoluna, Uçağa, Otobüse  ve daha nicelerine zam. Yurttaşlarımız soruyor olmalılar; ''Ne zaman arkası kesilecek bu zamların'' diye... Acı gerçek o ki arkası kesilmeyecek. Bunlar daha başlangıç" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler