Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
Standard & Poors (S&P), Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından dün 4.1041’den kapanan dolar/TL kuru gün içinde 4.1691’e kadar yükseldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsi kredi notunu, bozulan mali disiplin ve yüksek seyreden enflasyonu gerekçe göstererek bir basamak düşürdü. S&P’den yapılan açıklamada, kredi notu düşürme kararının seçimle alakalı olmadığı belirtilirken; dün 4.1041’den kapanan dolar/TL kuru gün içinde 4.1691’e kadar yükseldi.

"TÜRK LİRASI YÜZDE 1.79 DEĞER KAYBETTİ"

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın para politikasında sadeleşmeden bahsetmesinin ardından 4.03 seviyesine inen kur, dün 4.05 seviyelerine kadar geldikten sonra buradan kademeli olarak yükseldi ve 4.10 seviyesine yaklaştı. Kurda görülen bu yükseliş, doların uluslararası piyasalarda değer kazanmasından kaynaklandı.

Not artırımının ardından hızla yükselen kur ilk önce 4.12 seviyesinin üzerine çıktı. Daha sonra biraz gerileyen Dolar/TL , öğlen saatlerinde ise sert yükselerek 4.1670'e kadar çıktı. Lira hafta başından bu yana % 1.79 ile 24 gelişen ülke para biriminde dolara karşı en çok değer kaybeden para birimi oldu.