Doları ve euroyu önceden bilen Remzi Özdemir, doların 8,50 liraya çıkmasının arkasındaki talanı açıkladı

Doları ve euroyu önceden bilen Remzi Özdemir, doların 8,50 liraya çıkmasının arkasındaki talanı açıkladı
Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, “Doların 8.50 kadar yükselişi ve borsada banka hisselerinde yaşanan büyük düşüşün arkasından “talan ekonomisi” çıktı” dedi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, dolar kurunun ve borsanın aşırı yükselişinin arka planını yazdı. ABD’li İnvesco’nun Akbank hisselerinin yüzde 5’ini aldığını açıklamasına dikkat çeken Özdemir, Doların 8.50 kadar yükselişi ve borsada banka hisselerinde yaşanan büyük düşüşün arkasından “talan ekonomisi” çıktı” ifadelerini kullandı.

Remzi Özdemir’in konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Aşırı değerli doları Türkiye’ye getiren Amerikalı fon, aşırı değer kaybeden Akbank hisselerinin yüzde 5’ini ele geçirdi.

Doların 8.50 kadar yükselişi ve borsada banka hisselerinde yaşanan büyük düşüşün arkasından “talan ekonomisi” çıktı. Tıpkı 200 yılında yabancıların devalüasyon sonrası Türkiye’ye gelip aşırı değerli doları satıp, banka ve şirketleri ele geçirmesi gibi büyük bir operasyon başladı.

Amerikalı fon İnvesco, borsada Akbank hisselerinin yüzde 5’ini ele geçirdiğini KAP’a bildirdi.

İnvesco’dan KAP’a yapılan açıklamaya göre, 11 Kasım 2020 tarihinde 5.75 TL’den 6 milyon lot Akbank hissesi aldı. Bu fon daha önce de yaptığı alımlarla sahip olduğu hisse miktarı yüzde 5’i geçti.  Amerikalı fonun  alımlara devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Sadece alımlar sonrası belirli orana ulaştığında borsaya bildirme yükümlülüğü var.

Akbank hisse senedi halen 6.35 TL’den işlem görüyor. Hisse senedi son bir haftada yaptığı yüzde 30’a yakın prime rağmen yıllık yüzde 28 ile en çok değer kaybeden hisseler arasında yer alıyor.

KİM BU İNVESCO?

Invesco Ltd., merkezi Atlanta, Georgia, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan ve 20 ülkede şubesi bulunan bir Amerikan bağımsız yatırım yönetim şirketidir. Adi hisse senetleri S&P 500'ün kurucusudur ve New York borsasında işlem görüyor.