Doları ve euroyu önceden bilen adam Remzi Özdemir Perşembe günü Merkez Bankası’nın alacağı kararı şimdiden açıkladı

Doları ve euroyu önceden bilen adam Remzi Özdemir Perşembe günü Merkez Bankası’nın alacağı kararı şimdiden açıkladı
Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, Yeniçağ TV canlı yayınında Merkez Bankası’nın Perşembe günü alacağı faiz kararını şimdiden açıkladı.

Yeniçağ TV’de Ebru Güngör’ün konuğu olan Remzi Özdemir, ekonomideki son gelişmeler ve Merkez Bankası’nın Perşembe günü alacağı faiz kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta yaptığı açıklamada doların 7.50’ye düşeceğini söylediğini hatırlatan Özdemir, doların 7.60’a kadar düştüğünü ifade etti.

Berat Albayrak’ın istifa kararı öncesi piyasaya ciddi anlamda para girişi başladığını dile getiren Remzi Özdemir, "Bayram değil seyran değil ama bir Londra kaynaklı çok enteresan bir para girişi oldu. Aslında Bakanın istifasından çok önce başladı ve düne kadar devam etti. Burada gerçekten bir şeylerin döndüğünü anlamak lazım." dedi.

Tüm olayı Merkez Bankası’nın faiz artımına bağlamamak gerekiyor diyen Özdemir, Merkez Bankası’nın faiz artımı kararı almama ihtimali olmadığının altını çizdi. Aynı hareketlenmenin borsada da yaşandığını belirten Remzi Özdemir, "Türkiye üzerinden bir oyun oynanıyor." şeklinde konuştu.

Hazine’nin kasasının bomboş olduğunu söyleyen Özdemir, "Dolar ile Türkiye üzerinde bir şeyler yaptıkları görülüyor, önemli olan AKP’nin buna ne kadar dik durabileceğini sanmıyorum." dedi.

MERKEZ BANKASI PERŞEMBE GÜNÜ NE KARAR ALACAK?

Merkez Bankası’nın faiz artımını çok önceden yaptığını ancak adını koymadığını belirten Remzi Özdemir, 475 Baz puan artış beklendiğini ifade etti. Kararın tamamen yetmeyeceğini ancak bir süre idare edeceğini belirten Remzi Özdemir, kararın ardından dolar/TL’nin 7.400’ü görebileceğini açıkladı.

Özdemir, Türk Lirasına güvenin arması için Merkez Bankası'nın daha şok bir faiz artımı yapması gerektiğini dile getirdi.

 

İlgili Haberler