Donald Trump’ın bu hareketi olay oldu, Gaziler Günü’nde büyük gaf

Donald Trump’ın bu hareketi olay oldu, Gaziler Günü’nde büyük gaf
ABD Başkanlık yarışını Joe Biden’a karşı kaybeden ve o günden beri ortalıkta görünmeyen Trump, günler sonra Gaziler Günü Töreni’nde görüntülendi. Askerlik yapmayan ve Vietnam Savaşı’na gitmeyen Trump’ın ABD Bayrak Kanunu’na aykırı olarak asker selamı vermesi eleştiri konusu oldu. Kanuna göre tören esnasında siviller sağ elleri kalplerinin üzerinde esas duruşta bayrağa bakıyor.

İngiliz The Mirror gazetesinde yer alan habere göre, Donald Trump, I. ve II. Dünya Savaşları, Kore, Vietnam ve Körfez Savaşı'nda ölen askerlerin anısına yapılan Arlington Ulusal Mezarlığı'nda düzenlenen Gaziler Günü Töreni'ne katıldı.

BU BİR GAF

Meçhul Asker Mezarı'ndaki seremoniye katılan Trump, ABD Bayrağı'na asker selamı verdi. Ancak bu bir gaf olarak nitelendiriliyor.

5fac45297af5071fac50a287.jpg

BAYRAK KANUNU’NA AYKIRI

ABD Bayrak Kanunu'na göre; ulusal törenler sırasında yalnızca askeri personel ve gaziler bayrağa asker selamı veriyor. Bunun dışındaki siviller ise sağ elleri kalplerinin üzerinde esas duruşta bayrağa bakıyor.

5fac47807af5071fac50a296.jpg

ASKERLİK YAPMAMIŞ VE VİETNAM SAVAŞINA GİTMEMİŞTİ

Askerlik yapmayan ve çeşitli gerekçelerle beş kez Vietnam Savaşı'na gitmekten kurtulan Trump, hatasını birçok kez tekrarlamıştı.