Yaklaşık 1 yıldan bu yana dünyayı etkisi altına korona virüs salgını, işletme sahiplerinin dayanma gücünü azaltmaya devam ediyor. Almanya'da korona virüs salgını nedeniyle bir süreden bu yana kapalı olandükkan,restoran, kafe, berber ve güzellik salonları gibi işletmelerinsahipleri,tedbirler kapsamında işletmelerin kapalı tutulmasını protesto etmek amacıyla 18 Ocak'taiş yerlerini açacak.
"SIKINTILARIMIZI KİMSE BİLMİYOR"
Sosyal medyada "biz açıyoruz"etiketiyle başlatılan kampanya yoğun ilgi görüyor. Krefeld kentinde 2 yıldır kozmetik salonu işletenMacit Uzbay(39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletme sahipleri olarak zor durumda olduklarını belirterek, “Sesimizi çıkartmazsak kimse bizi duymayacak. Hangi sıkıntılar yaşadığımızı kimse bilmiyor"dedi.
Protesto için iş yerlerini açma kampanyasını başlatanlardan Uzbay, kasımdan beri iş yerini kapalı tuttuğuna işaret ederek, Kovid-19 önlemlerinin hazirana kadar uzatılacağının bile konuşulduğunu söyledi. Uzbay, "Bizbir yere kadar dayanabiliriz. Zor durumdayız. Kampanyayı canım sıkıldıdiye başlatmış değilim"ifadesini kullandı.
"ARKADAŞLARIM DA İFLAS ETMEK ÜZERE"
Ülke genelinden binlerceişletme sahibininkendisine elektronik posta göndererekve telefonla arayarak destek verdiğini anlatanUzbay, “Arayanlar 'Ben de iflasetmek üzereyim, ben de dükkanımı açacağım'dediler. Almanya’da işletmeler zor durumda olmasaydıkampanya bu kadar ses getirmezdi.” değerlendirmesinde bulundu.
"2 BİN 500 AVRO CEZAYI GÖZE ALDIM"
Uzbay,işletmesini bugün açmayıplanladığını ancak avukatlarla konuşup yasal sebeplerden dolayı bu tarihi bir hafta erteleyerek 18 Ocak’a aldıklarınısöyledi.
Kampanyaya ülke genelinde çok sayıda işletmenin katılmasınıbeklediğini belirten Uzbay, “Ben açacağım. Dükkana polis ve yetkililer gelir. 'İş yerinizi kapatın'diyecekler. 2 bin 500 avro para cezası var dükkanı açmanın. Bunları göze aldım. Ondan sonra mahkemeye çıkarım. Oradadevlet bananiye kapalı olduğumuzu gerekçeleriyle anlatsın"şeklinde konuştu.
2 KASIM'DA KAPATILMIŞTI
Uzbay, ocak ayının özellikle küçükişletmeler için çok daha zor geçeceğini, ayın ortasına gelindiğini, kiranın ve diğer giderlerin ödenmesi gerektiğini, devletin ocakda yardımda bulunup bulunmayacağının da henüz belli olmadığını kaydetti.
İşverenbirlikleri ise işletmelerekampanyaya katılmama ve yasalara uyma çağrısında bulundu. Almanya’da 2 Kasım’daalınan Kovid-19 tedbirleri kapsamında dükkan,sinema, opera ve konser salonları kapalı tutuluyor, spor salonları, yüzme havuzları, eğlence alanları, masaj ve kozmetik salonları gibi işletmeler hizmet ver
ABD'de Kongre Binası Basıldı Dolar düştü etkisi sürecek mi?
TÜİK Enflasyonu Dolar'ı böyle vuracak
Jeolog Şener Üşümezsoy Marmara'daki Gerçek Fay Hatlarını açıkladı
Meme kanserinde erken teşhisin önemi nedir?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Bebeklerde İshal hastalığının nedenleri nelerdir?