Soma’da buruk gün

Soma’da buruk gün
301 kişinin öldüğü Soma’da çocuklar, dün babalarının mezarlarına koştu. Torunları İsmail ve Ulaş’ı babalarına getiren Çolak, “Bizim için artık Babalar Günü yok” dedi

Soma’da buruk gün

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 39’unun mezarının bulunduğu Madenciler Şehitliği’nde dün buruk bir Babalar Günü yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Soma Belediyesi Mezarlığı içindeki Maden Şehitliği’ne gelen yüzlerce kişi, mezarlara karanfil bıraktı, Kuran okudu. Maden ocağında 300 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden 26 yaşındaki Uğur Çolak’ın 6 aylık İsmail Ayaz ve 1.5 yaşındaki Ulaş Bereket’le ailesi, Babalar Günü’nde Madenciler Şehitliği’nde hüzünlü saatler yaşadı. Çocukların her şeyden habersiz tavırları herkesi duygulandırırken baba İsmail Çolak’ın şehit oğlu için yazdığı mektup yürekleri burktu.

Mektubunu okudu
Baba İsmail Çolak, “Bizim için artık Babalar Günü yok. Acımız büyük, kutlamaları kabul etmiyoruz” dedi. Çolak, oğlu için yazdığı ve mezarına koyduğu mektupta şu duyguları paylaştı: “Bugün Babalar Günü oğlum benim. Babalar Günümü kutlayamayacaksın ve ben de seninkini kutlayamayacağım. Ne acı sana oğulların İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket’i getirdim. Maden ocağında gaz olur, metan patlar yüreklerimiz yanar kor olur. Gözyaşlarımız akar, damla damla sel olur. Sizler emekçisiniz, madencisiniz. Kazma ile dağları taşları delersiniz. Sevdiklerinizle helalleşir de ocağa girersiniz. Gülmezsiniz, tebessüm edersiniz. Sizler emekçisiniz, madencisiniz. Bak oğulların geldi canım oğlum.” 

Damadını ziyaret etti
Anne Gülsüm Çolak ise, “Yaşamasını seviyordu. ‘Benim için her gün anneler, her gün babalar günü” derdi. Deli doluydu. Üzse bile yarım saat sonra üzdüğü kalbi düzeltirdi. Yaşamasını seven bir çocuğa yakıştıramıyorum burayı” dedi. Kayınvalide Sevim Gelir ise kızının tedavi gördüğü için Çanakkale’ye gittiğini, kendilerinin torunlara baktığını belirtti. Gelir, torunlarının Babalar Günü’nü kutlamaya değil damadını ziyarete geldiğini ifade etti.
Alev Sipahi