Dünya Bankası, çok önemli raporu ülkeler ile paylaştı

Dünya Bankası, çok önemli raporu ülkeler ile paylaştı
Dünya Bankası tarafından yayınlanan raporda, korona virüs salgınının dünya genelinde 150 milyondan fazla kişiyi açlığa sürükleyebileceği belirtildi.

Korona virüs salgınının sağlıktaki etkilerinin yanı sıra, ekonomik anlamdaki etkileri de insanlara zor günler yaşatıyor. Dünya Bankası, virüsün ekonomik anlamda verdiği hasara ilişkin önemli bir raporu dünya ile paylaştı.

Raporda, 150 milyondan fazla kişinin virüs nedeniyle aşırı yoksulluğa sürüklenebileceği aktarıldı.

Raporda, küresel çapta aşırı yoksulluğun 20 yılı aşkın bir süredir ilk kez 2020'de artmasının beklendiğine dikkati çekildi. 

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, "Pandemi ve küresel resesyon, dünya nüfusunun yüzde 1,4'ünden fazlasının aşırı yoksulluğa düşmesine neden olabilir." değerlendirmesinde bulundu. 

Ülkelerin Kovid-19 sonrası farklı bir ekonomiye hazırlanmalarının gerekeceğini belirten Malpass, Dünya Bankası Grubunun gelişmekte olan ülkelerin büyümelerine devam etmelerine, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir toparlanmaya yönelik çalışırken, Kovid-19'un sağlık, sosyal ve ekonomik etkilerine yanıt vermelerine yardımcı olacağını ifade etti.