Dünyaca ünlü Sony'den Playstation 5 itirafı: Zorlanıyoruz

Dünyaca ünlü Sony'den Playstation 5 itirafı: Zorlanıyoruz
Japonya kökenli teknoloji şirketi Sony'nin Kasım 2020'de piyasaya sürdüğü oyun konsolu Playstation 5'in, dünya genelinde 4.5 milyon adet satıldığı açıklandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, parça tedariğinde büyük sıkıntı yaşandığı ve bu nedenle PS5'e yönelik talebin karşılanmakta zorlanıldığı belirtildi.

NTV''de yer alan habere göre, Dünyaca ünlü firma Sony''den, piyasaya sürdüğü oyun konsolu PS5''e dair bir bomba gibi bir itiraf geldi. Şirket yöneticileri, parça tedariğinde büyük sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

4.5 MİLYON CİHAZ SATILDI

Sony''nin dokuzuncu konsolu olan PS5, resmi olarak 12 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürüldü. Sony, 2020''deki kısa süre içerisinde 4.5 milyon adet cihaz satıldığını açıklamıştı.

PARÇA TEDARİĞİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR

Reuters''a konuşan Sony yetkililerinden önemli bir itiraf geldi. Sony yöneticileri parça tedariğinde büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Bu nedenle şirketin PS5''e yönelik talebi karşılamakta zorlandığı belirtildi.

MART SONUNA KADAR 7.8 MİLYON CİHAZ HEDEFİ

Sony''nin mart sonuna kadar toplamda 7.8 milyon adet cihaz satacağı öngörülüyor. Microsoft Xbox rakamlarını paylaşmayı durdurduğu için iki konsol arasında karşılaştırma yapmak mümkün değil.

İlgili Haberler