Durdurun bu katliamı. Cengiz İnşaat'a karşı halk direnişi 6'ncı gününde. Milletin nokta noktasını haletti şimdi sırada doğada

Durdurun bu katliamı. Cengiz İnşaat'a karşı halk direnişi 6'ncı gününde. Milletin nokta noktasını haletti şimdi sırada doğada
Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde Cengiz Holding tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı Rizeli vatandaşların direnişi devam ediyor. Direnişin altıncı gününde vatandaşlar, jandarma tarafından engellenirken, ağaçlar da sökülmeye başlandı. Taş ocağının durdurulmasını isteyen bir vatandaş ise, "Cengiz İnşaatı doyuramadık. Bir Türkiye verdik, verdik, verdik, doyuramadık. Siz de verdiniz. Hepimiz verdik, Cengin İnşaatı doyuramadık" ifadelerini kullandı.

Durdurun bu katliamı. Cengiz İnşaat'a karşı halk direnişi 6'ncı gününde. Milletin nokta noktasını haletti şimdi sırada doğada

Rize''nin İkizdere ilçesinde bulunan İskencedere Vadisi''nde Cengiz Holding tarafından açılmak istenen taş ocağı, Rizeli vatandaşların direnişiyle karşılaşmıştı. Ağaçların kesilerek, bölgeye taş ocağı yapılmasını istemeyen vatandaşlar, doğanın çocuklara miras kalması gerektiğini vurgulamıştı.

Vatandaşların direnişinde 6''ncı gün geride kalırken, bugün bölgeye giden iş makineleri ağaçları sökmeye başladı. ANKA Haber Ajansı''nda yer alan habere göre . Ağaç sökümü ve yol yapımı sırasında iş makinesinin yuvarladığı taşlar nedeniyle bazı vatandaşlar yaralandı. Ağaç kesimine tepki gösteren bir vatandaş, "Cengiz İnşaatı doyuramadık. Bir Türkiye verdik, verdik, verdik, doyuramadık. Siz de verdiniz. Hepimiz verdik, Cengin İnşaatı doyuramadık" diye sitem etti. 

BAZI VATANDAŞLAR YARALANDI

Rize''nin İyidere ilçesinde projelendirilen Rize İyidere Lojistik Liman İnşaatı''nda kullanılması amacıyla İkizdere''deki biyoçeşitlilik açısından zengin İskencedere Vadisi''nde taş ocağı açılmak isteniyor.

Bölgeye bir hafta önce gelen iş makinelerinin çalışmalarını durdurmak için vatandaşlar 6 gündür mücadele veriyor. Bu sabah saatlerinde bölgeye gelen iş makineleri yol yapımı için çevredeki ağaçları sökmeye başladı. Hem yol yapımına hem ağaçların sökümüne sitem eden vatandaşlar, iş makinelerini durdurmak istediklerinde jandarma barikatıyla karşılaştılar. 

BÖLGEDEKİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR 

Çalışmaları durdurmak için bölgeden ayrılmayan vatandaşlar, iş makinelerinin çalışmaları sırasında yuvarlanan taşlardan dolayı hafif yaralandı. Bölgede bekleyiş sürerken, vatandaşlar çalışmaların durdurulması için çağrı yaptı.  

"DOĞA HARİKASI AĞAÇLARI YOK EDİYORLAR"

Bölgede mücadeleyi sürdüren İkizdereliler, "Şu anda kepçe çalışıyor. Bu güzelim, devasa ağaçları yok ediyor. Yaklaşık 50, 100 yılda yetişen bu doğa harikası ağaçları yok ediyorlar" dedi.   

"NEREDESİN TÜRKİYE, NEREDESİN? DURDURABİLİRİZ"

İskencedere Vadisi''ndeki canlı çeşitliliğine dikkat çeken bir başka vatandaş, ağaçların bulunduğunu alandan, "Hepsini yok etmeye geldiler. Yok ediyorlar. Neredesin, Türkiye neredesin? Durdurabiliriz" diyerek mücadeleye destek çağrısı yaptı. 

"ÖLÜRSEM DE BURADA ÖLECEĞİM"

Çocukluğunun İskendere''de geçtiğini söyleyen İkizdereli bir vatandaş, "Annem beni buraya getirdi, iş yaparken salıncakta sallandırdı, uyuttu. Bu yazık değil mi bize? Bizim de çoluk çocuğumuz var. Ölürsem de burada öleceğim, kalırsam da burada kalacağım" diyerek çalışmalara sitem etti.

 "CENGİZ İNŞAATI, DOYURAMADIK, BİR TÜRKİYE''Yİ VERDİK, DOYURAMADIK" 

Ağaç kesimine tepki gösteren bir vatandaş, "Cengiz İnşaatı doyuramadık. Bir Türkiye verdik, verdik, verdik, doyuramadık. Siz de verdiniz. Hepimiz verdik, Cengin İnşaatı doyuramadık" derken jandarmalar tarafından darp edildiğini söyleyen bir kadın, "Bize biber gazı sıktılar" dedi. 

Kaynak: ANKA Haber Ajansı 

İlgili Haberler