Duyan kimliğini alıp Nüfus Müdürlüğü'ne koşuyor 'Tamamen ücretsiz'

Duyan kimliğini alıp Nüfus Müdürlüğü'ne koşuyor 'Tamamen ücretsiz'
Milyonlarca vatandaşı rahatlatacak yeni dönem başladı. Duyan kimliğini alıp Nüfus Müdürlüğü'ne koşuyor. Tamamen ücretsiz.

Milyonlarca vatandaşı rahatlatacak yeni düzenleme yapıldı. Cüzdanınızda hem ehliyet hem de TC Kimlik kartı taşımanıza artık gerek kalmayacak çünkü bundan sonra hem ehliyeti hem de TC Kimlik kartı birleştirilecek. Bunun için nüfus müdürlüğünden randevu almanız yeterli olacak. Milyonlarca vatandaş kimlik ve ehliyet birleştirme işleminin nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. Nüfus cüzdanı ve ehliyeti tek karta birleştirmek hem bedava hem de işlem 5 dakikada bitiyor.

ekran-goruntusu-2024-01-25-081023.png

İçişleri Bakanlığı yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Kimlik kartı ve ehliyetin birleştirilmesi için yapılan yeni düzenleme, nüfus müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. Yeni kimlik ve ehliyet sahipleri belge olmadan ücretsiz bir şekilde 5 dakika sonra birleştirme işlemini yaptırabiliyor. Ancak eski ehliyet sahiplerinin ise önce ehliyetini yenilemesi gerekiyor. Ehliyet yenilemek için ise sadece 15 liralık bir ödeme yapılması gerekiyor.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

İki kartı tek kartta bileştirmek isteyenler öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün randevu sayfasından online randevu alması gerekiyor. Kart birleştirme işlemi için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

ekran-goruntusu-2024-01-25-081014.png

ESKİ KİMLİĞİN VEYA EHLİYETİN YANINDA OLMASI ZORUNLU

Eğer eski kimlik varsa yapılması gerekenler değişiyor. İlk olarak yeni kimlik için başvurusu yapılması gerekiyor. Yeni kimlik için 37 TL harç bedeli ve son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf isteniyor. Yenileme sürecinde eski ehliyet veya kimliğin yanında bulundurulması zorunlu. Eski ehliyet sahiplerinin ise birleştirme işlemi öncesinde ilk olarak yeni ehliyet almaları gerekiyor. Yeni ehliyet için sadece 15 liralık bir ödeme yapılması gerekiyor.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME ADRESİNİZE GELİYOR

Başvuruların yapılmasının ardından birleştirme işlemi yapılıyor. Yeni kimlik veya ehliyet belirtilen adrese gönderiliyor. Yapılan bu düzenleme, vatandaşlara her iki kartı da taşıma yükünden kurtararak kullanım kolaylığı amaçlıyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.