Kanal sahipleri özel hatla aranıp tehdit edildi iddiası! İşte televizyonların yayınlamadığı görüntüler...
RTÜK Başkanı Şahin'in hakaret davasına ret: Siyasetle uğraşan eleştiriye katlanmalı RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, CHP’li Engin Altay’ın kendisine yönelik sözleri nedeniyle açtığı tazminat davası reddedildi. Mahkeme kararında Altay’ın sözlerinin ifade özgürlüğü sınırlarında kaldığı belirtildi. Gerekçede “Siyasetle uğraşanlar eleştirilere katlanmalı” denildi.
RTÜK’te, Atatürk'e yönelik hakaretler görmezden gelindi Eleştirel yayın yapan kanallara kestiği çok sayıda ceza ile gündemden düşmeyen Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda, kurulun CHP’li üyesi İlhan Taşçı’nın raporuna göre, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan hakaretler ise görmezden gelindi.
RTÜK üyesi İlhan Taşçı skandalları anlattı Radyo Televizyon Üst Kurulu, yılın ilk 6 ayında muhalif kanallara 22 ayrı ceza karşılığı 5 milyon lira idari para cezası keserken, iktidara yakın kanallara kesilen ceza sayısı ise sıfır olarak kayıtlara geçti...
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ikinci ballı maaşını bilin bakalım hangi bankadan alıyor Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, birden fazla yerden maaş alması nedeniyle tartışmaların odağı olmuştu. Bunun etik olmadığına yönelik tartışmaların hedefinde olan Şahin, "Beni hedef göstermek amacıyla algı yaratanlar var. RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir" diye konuştu.
RTÜK Başkanı'ndan CHP'li Özel'e cevap RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kendisine reklam süreleriyle ilgili yasal düzenleme yapılmasına ilişkin eleştiride bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e Twitter'dan cevap verdi.
RTÜK'teki başkanlık seçimi sona erdi Üst Kurul’da yapılan seçimde 2 yıllık görev süresi biten Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı seçildi. RTÜK Başkan Vekili ise Arif Fırtına oldu.
HaberTürk'e cezaya tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine RTÜK'ten yeni açıklama geldi HaberTürk'e verilen "5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası"nın büyük tepkilere yol açmasının ardından RTÜK'ten Ebubekir Şahin'in imzasıyla yazılı bir açıklama yayınlandı.
Bir uygulama daha lisans aldı Radyo, Televizyon ve Üst Kurulu, Spotify'dan sonra Deezer ve Tidal için de lisans başvurusu uyarısında bulunmuştu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 3 aylık yayın lisans ücretinin peşin ödenmesi gerektiği ifade edilen web tabanlı müzik yayın servisi 'Deezer'ın lisans müracaatını yaptığını açıkladı.
Muharrem İnce’den ek vergi tepkisi Cumhurbaşkanı kararı ile 400'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirilmesine CHP'li Muharrem İnce, sosyal medya hesabından tepki gösterdi
TELE 1 TV'ye Abdülhamid soruşturması RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, 18 dakika adlı programda Sultan Abdülhamid Han ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle TELE 1’e inceleme başlatıldığını duyurdu. Merdan Yanardağ, konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Halkbank’a atanınca ortalık karışmıştı: RTÜK Başkanı Şahin ilk kez konuştu Halkbank yönetim kuruluna atanmasının ardından maaş tartışmalarıyla gündeme gelen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Hiç bir zaman 4 maaşım olmadı. Kurumumdan aldığım maaşla beraber sadece bir yerden yönetim kurulu maaşı almaktayım" ifadelerini kullandı.
Ay başında toplar maaşı personeli ne demek: Dinleyen bakan bile şok olmuştu Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın atanması tartışmaları da beraberinde de getirdi. Yerlikaya'nın dört maaş alacak olması 2004 yılında çekilen bir dizide yer alan komik repliği akıllara getirdi.
CHP'li Ali Öztunç'tan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halkbank yönetimine atanmasıyla ilgili flaş iddia CHP Kahramanmaraş Milletvekili, eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Halkbank yönetimine atanmasına tepki gösterdi. CHP’li Öztunç; ‘Bu atama 6112 sayılı kanuna aykırıdır. RTÜK üyeleri başka hiçbir yerden maaş alamazlar, gelir elde edemezler. ‘ dedi.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halkbank yönetimine getirildi Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin seçildi. Halbank, borsaya yaptığı açıklamada Şahin'in Kurul üyeliğine seçildiğini belirtti.
RTÜK'ten sosyal medya paylaşımları için suç duyurusu RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyada hakkında tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Şahin, sosyal medyadaki paylaşımların tek tek incelendiğini ifade etti.
Fatih Portakal’dan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e flaş davet Gazeteci Fatih Portakal, ‘Haber bültenleri yorum yapmadan sunulabilir’ diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i davet ederek; ‘Keşke anahaberime konuk olsa’ dedi.
RTÜK Başkanı açıkladı, Fatih Portakal, Ece Üner, İsmail Küçükkaya bundan sonra yapamayacak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şimdiye karar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini öne sürerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı olması durumunda, “Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” dedi. Şahin ayrıca Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karara alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler" dedi.
CHP'li Muharrem İnce de Sevda Noyan tartışmalarına katıldı CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, televizyonda katıldığı programda ‘ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan ile ilgili tartışmalara katıldı. CHP’li İnce, Noyan’ın açıklamalarını normal olarak değerlendiren RTÜK başkanını eleştirdi.
Ölüm listesi yayınlanan skandal programa RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sahip çıktı RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV’de komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan için kanala ceza verilmeyeceğini açıklayarak, tehdit açıklamasının ‘büyütülecek’ bir konu olmadığını söyledi. Şahin, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” dedi.
O yazı, tam 28 gün sonra Hürriyet'ten kaldırıldı! Hürriyet yazarı Onur Baştürk'ün RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i eleştirdiği köşe yazısı tam 28 gün sonra yayından kaldırıldı. Bu hamlenin nedeni tartışma konusu oldu.
RTÜK Başkanı'ndan CHP'nin eleştirilerine yanıt Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, CHP'li Engin Altay'ın RTÜK üyelerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.
RTÜK Başkanı'ndan ilk açıklama RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İnternet üzerinden yayın yapan Netflix, BluTV ve Puhutv gibi internet televizyonlarına getirilen yeni düzenlemenin sansür olmadığını savunarak eleştirilerin iyi niyetli olmadığını söyledi.