Osmanlı'ya ''Ecdat'' diyenlerin ihanetini İmamoğlu önlemiş. Projeyi görünce aklınızı duracak

Osmanlı'ya ''Ecdat'' diyenlerin ihanetini İmamoğlu önlemiş. Projeyi görünce aklınızı duracak
İstanbul’un en önemli tarihi yapılarından biri olan Rumeli Hisarı’nda AKP dönemindeki İBB yönetiminin konut projesi planladığı ancak projenin son anda engellendiği ortaya çıktı. İBB projenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bugün İBB Miras tarafından gerçekleştirilen restorasyon projesi için düzenlenen basın gezisine katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, çalışmalar hakkında bilgi verdi. AKP''li İBB yönetimi döneminde gündeme gelen ve Rumeli Hisar’ına konut yapılmasını kapsayan proje ile ilgili açıklama yapan Polat projeyi engellediklerinin altını çizerek "Tarihi belgelerden biliyoruz ki Rumeli Hisarı 18-19. yüzyılda bir mahalle kimliğine dönüşüyor. Burada evler ve bir yaşam var. Hatta biz geldiğimizde bütün bu evleri yeniden yapan bir proje vardı biz onu durdurduk. Hisarın içerisinde yaklaşık 21 tane konak yapılacaktı, proje belirli bir aşamaya gelmişti. Varlığı bilinen cami ise tekrar inşa edildi” dedi. Rumelihisarı Boğazkesen Fetih Mescidi hakkında da bilgi veren Polat, “Bu proje yapıldığında hem konser hem cami yerleştirilebilirdi. Eski amfinin yerine yerleştirildi. Tarihsel izi de oradaydı. Yeni restorasyonda Rumeli Hisarı’nın gördüğünüz bütün burçları ve tarihi alanları İBB mülkiyetinde ama avlusundaki hiçbir nokta İBB’de değil. Yetki alanımızda değil” ifadelerini kullandı.

AKP döneminde gündeme gelen projenin görüntülerini paylaşan İBB, paylaşımına, "AK Partili eski İBB yönetiminin Rumeli Hisarı’nın içine yapmayı planladığı ve Başkan İmamoğlu’nun göreve gelir gelmez iptal ettiği o projeyi yayınlıyoruz" notunu düştü.

İBB''nin paylaşımları şöyle:

 

İlgili Haberler